person_outline
search

Topic-icon AT: Laatste extra zaterdagtraining.

  • Raoul
  • Raoul's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Expert Boarder
  • Expert Boarder
More
28 feb 2015 13:17 #9068 by Raoul
Het was weer genieten vandaag, volgens onze Bertolli zou het irritatie-gehalte van vandaag hoog zijn. Maar niets bleek minder waar. Samen met Juf Mariska hadden ze een uitdagend, motiverend en enerverend parcours uitgezet. Het gaat te ver om alles uit te leggen, degene die er bij waren weten genoeg. Nadat we uitgespeeld waren bleek de groep van aanvoerder Frank de zeer terechte winnaar met hun aanstekelijke enthousiasme. Jammer genoeg moesten we daarna nog even heel hard door het bos crossen en konden wij met onze goodie-bag moe maar voldaan huiswaarts.

Toedeloe, Raoul.

Please Inloggen to join the conversation.

More
28 feb 2015 13:25 #9069 by de zeeleeuw
Replied by de zeeleeuw on topic AT: Laatste extra zaterdagtraining.
Gaaf om te lezen dat het erg leuk was bij de duingroepen. Op het strand was het ploeteren en vechten tegen de harde wind en dan weer relaxed rijden met wind in de rug.

Er is genoeg om over te schrijven maar dat laat ik aan de anderen over.

Volgende week gaan we weer starten met de voorjaar duingroepen op zaterdagochtend.

Groeten de Zeeleeuw

de zeeleeuw

Please Inloggen to join the conversation.

More
28 feb 2015 13:56 #9070 by Juriaan
Replied by Juriaan on topic AT: Laatste extra zaterdagtraining.
Nou Pim, dat relaxed rijden met wind in de rug viel wel mee, dat hebben we ook lekker zwaar gemaakt vond ik, haha!
Het was weer een toptraining wat mij betreft! Een verrassende start met de afdaling waar ik vorige week niet naar beneden durfde. Nu toch maar gewaagd en (weliswaar met piepende remmen) rechtop beneden gekomen om vervolgens de tips in ontvangst te nemen dat "je gewoon hard moet gaan, dan gaat het beter". Tsja, dat klopt uiteraard, maar is makkelijker gezegd dan gedaan voor bangepoeperts zoals ikzelf. Maar al doende leert men! Toen kwam na een kort uitgezet rondje het eerste stuk hard met wind mee. Wat gaat die Joep dan lekker hè... En natuurlijk Mirjam op de grote plaat. Niet bij te houden voor mij. De koppelkoers ging vervolgens met wind tegen terug naar Bergen en eenmaal samengeklonterd begon het "linkeballen" al; wie neemt de kop? De opdracht "rustig richting Egmond" was ook voor mij wat lastig en Pim moest ons even tot de orde roepen. Hij wist natuurlijk wat er komen ging: "Vanaf de werf gaan we gang maken richting de mast". En gang werd er gemaakt, pffff, omstebeurt probeerden we van elkaar weg te rijden. Oftewel elkaar kapot demarreren. Erg leuk om te doen hoor, net de finale van een wielerwedstrijd waarbij een kopgroep zijn eigen glazen ingooit. Ik had af en toe de grootste moeite om een wiel vast te houden, maar perste met nog 300m te gaan nog even alles er uit. Volgens Pim te vroeg en inderdaad ook ik stortte in maar verliezen van Pim vind ik nou niet zo'n hele grote schande! Mag ik toch een beetje trots zijn??
Ik heb van afgelopen maanden genoten, vooral de extra trainingen vond ik erg leuk door het hoge niveau in de groep. Ik wens iedereen een mooi zomerseizoen! Ik ben al stiekum begonnen op de racefiets maar rijd nog wel Castricum-Camperduin en Zandvoort, maar dan gaan de strandbanden weer even aan de haak in de schuur. Tot komend strandseizoen allemaal!

Please Inloggen to join the conversation.

More
28 feb 2015 18:07 #9071 by DickD
Replied by DickD on topic AT: Laatste extra zaterdagtraining.
Het was weer geweldig genieten deze training. Pim begon met een ludieke traningsvorm waarbij we in een rondje moesten rijden en afhankelijk van het aantal fluitjes ofwel moesten afstappen en een eindje moesten rennen naast de fiets, of snel moesten keren om de andere kant op te fietsen. Zo probeerde Pim chaos in de groep te creeren, maar wij lieten dit lekker niet gebeuren. :laugh: Daarna was het eigenlijk vooral lekker hard fietsen, zoals reeds uitgebreid door Juriaan beschreven. Vooral het wedstrijd elementje dat in iedere training minstens 1 keer voorkomt, is echt mijn ding..
Deze extra strandtrainingen waren voor mij stuk voor stuk een succes. Ik was zelfs blij dat mijn wintersport een dagje korter was zodat ik de laatste training niet hoefde te missen. B)

Please Inloggen to join the conversation.

More
02 mrt 2015 10:17 #9072 by bernard
Replied by bernard on topic AT: Laatste extra zaterdagtraining.
Ook voor groep 3 was dit de laatste training. Een goede opkomst, en leuk dat ook Ella weer van de partij was. Het strand zelf was een beetje saai eigenlijk, 1 grote harde plaat. En het opkomende water kwam te laat om dat feestje nog te verpesten. Gelukkig was er wind. Veel wind. Waar je heerlijk met waaiertjes tegenin kan rammen. We moesten even doorvragen maar toen had iedereen het interval schema in het koppie. Arie zelf had er goed zin in, en als hij op kop kwam dan moesten we keihard buffelen om er niet afgereden te worden.

Bij de pier was er een verassing: Miranda was jarig en trakteerde op lekkerste roze koeken van de hele wereld. In de luwte van de pier en in een klein zonnetje was dat na de ontberingen van de heenrit echt verwennerij.

Bij de terugrit met wind mee moest ik lijdzaam toezien hoe Oscar langzaam maar zeker van me wegreed, en bij Castricum dacht ik dat mijn bordje keurig leeg had. Arie dacht dat er nog wat kruimels oplagen en op de bekende fluittonen, persten we er nog een paar allerlaatste sprintjes uit.

De aftertalk was ouderwets gezellig en we deden zelfs een derde bakkie. Allemaal veel succes met de laatste strandraces en tot ergens in het duin.

Please Inloggen to join the conversation.

More
03 mrt 2015 21:00 #9084 by joep
Replied by joep on topic AT: Laatste extra zaterdagtraining.
Er is eigenlijk alles al geschreven over de extra strandtrainingen onder leiding van Pim.Ik denk dat iedereen er van genoten heeft en dat is toch wel de verdienste van de meester zelf.Hij weet je te motiveren en maakt er elke keer weer een wedstrijd van.Het maakt niet uit wat je aan het doen ben.Dit herken ik zo in mij zelf.Als ik naar AZ fiets dan wil nog steeds het liefst zo snel mogelijk iedereen inhalen haha.Pim het was weer 1 groot feest deze training!!!Bedankt.

:) JOEP :)

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw