Topic-icon Pastaschotel met Gnocchi

  • dirktuithof
  • dirktuithof's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
More
21 okt 2014 17:26 #8515 by dirktuithof
Pastaschotel met Gnocchi was created by dirktuithof
Voor de minder geïnformeerde onder ons, Gnocchi is een origineel Italiaans product om tafelgenoten mee te verrassen: Gnocchi zijn een soort van kleine platgedrukte bolletjes vervaardigd uit een mengsel van (tarwe)meel, eventueel een ei en gekookte (en gestampte) aardappels. Gnocchi worden net als pasta in gezout water gekookt en kunnen worden gegeten
met de meeste sausen die voor pasta gebruikt worden.

HOOFDGERECHT – 40 MIN + 15 OVENTIJD – 4 PERSONEN

Heerlijke pastaschotel met Gnocchi, sperziebonen, biefstukreepjes en tomatensaus uit de oven

Ingrediënten

300 gr sperziebonen
500 gr gnocchi
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 tomaten
1 eetl olijfolie
1 theel suiker
150 ml gezeefde tomaten
250 gr biefstukreepjes (eventueel te vervangen naar voorkeur)
1 bol mozzarella, in plakken
3 eetl pijnboompitten
Verse basilicum blaadjes

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Kook de sperziebonen 4 min in een ruime hoeveelheid water en een snufje zout en giet af. Zet weer een pan met water op het vuur en kook de gnocchi 2 minuten. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar en kun je ze afgieten. Hak de knoflook en het sjalotje fijn en fruit deze in de olijfolie. Snijd de tomaten in stukken en voeg deze toe. Schenk de tomatenpulp er bij en breng op smaak met 1 theel suiker en flink wat peper en zout. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en voeg toe aan de tomatensaus. Laat de saus nog 5 min pruttelen. Bak in een andere pan de biefstukreepjes heel kort rondom bruin. schep de sperziebonen, gnocchi en biefstukreepjes in een grote ovenschaal. Schep de tomatensaus er door heen en verdeel de mozzarella en pijnboompitten er over. Zet de schaal 15 min in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Verdeel er voor het serveren nog een paar verse basilicumblaadjes over.

Smakelijk eten gewenst van zomaar een strandracer B)

Please Inloggen to join the conversation.

More
29 okt 2014 18:15 #8543 by lefty-rider
Replied by lefty-rider on topic Pastaschotel met Gnocchi
Dirk, vanavond jouw pastaschotel gemaakt als niet hobby kok, GATVER........wat was dat lekker :woohoo: :woohoo: :woohoo: .
Zelfs mijn vrouw was ervan onder de indruk :) :) :) .

grt...Herman.

Please Inloggen to join the conversation.

  • dirktuithof
  • dirktuithof's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
More
29 okt 2014 20:41 #8544 by dirktuithof
Replied by dirktuithof on topic Pastaschotel met Gnocchi

lefty-rider schreef : Dirk, vanavond jouw pastaschotel gemaakt als niet hobby kok, GATVER........wat was dat lekker :woohoo: :woohoo: :woohoo: .
Zelfs mijn vrouw was ervan onder de indruk :) :) :) .

grt...Herman.


Hahaha leuk dat je het lekker vond, moet je zeker nog een keer het suikerbrood maken :-)

Please Inloggen to join the conversation.

More
02 nov 2014 18:45 #8573 by Bart 4
Replied by Bart 4 on topic Pastaschotel met Gnocchi
voor Herman ;) en natuurlijk andere die het willen proberen


pasta salade met basilicumolie.

Nodig: 400gr farfalle (strikjespasta).
2 zakjes basilicum ongeveer 15gr p /zakje.
1á2 teentjes knoflook.( meer mag ook)
6 eetlepels lekkere kruidige Italiaanse olijfolie.
25gr pijnboompitten.
250gr cherrytomaatjes.
1 pot geroosterde paprika’s (465gr) uitgelekt.
1 potje artisjokken (400gr) uitgelekt.
1 zak rucola (75gr)
50gr geraspte kaas (bv grana padano)
• Kook de farfalle in een ruime pan met water zoals je alle andere pasta klaar maakt.
• Snij de basilicum fijn de knoflook door de pers en doe deze in een schaaltje met de olijfolie wat grof zeezout en peper naar smaak toevoegen tot je een fijne dressing hebt.
• Snij de tomaatjes in vieren de paprika in dunne reepjes en de artisjokken in stukjes
• Vervolgens doe je de pasta, de gesneden spullen en dressing in een grote schaal goed door scheppen vervolgens laten afkoelen.
• Als alles is afgekoeld de pijnboompitten roosteren de rucola er doorheen scheppen schaaltje met de kaas ernaast zetten en klaar is het.
• Tip maak het een dag van tevoren klaar een uurtje voor het serveren uit de koelkast halen de sla en pijnboompitten er door scheppen en klaar.

Please Inloggen to join the conversation.

More
03 nov 2014 08:36 #8578 by lefty-rider
Replied by lefty-rider on topic Pastaschotel met Gnocchi
Bart, bedankt voor het recept ;) , als ik zo doorga krijg ik straks een andere naam.

grt..Herman de Blijker :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw