person_outline
search

Topic-icon BMX de Boscrossers opstapdag

  • de zeeleeuw
  • de zeeleeuw's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
More
05 apr 2016 11:17 #9799 by de zeeleeuw
BMX de Boscrossers opstapdag was created by de zeeleeuw
BMX is meer dan alleen snel fietsen!

FCC de Boscrossers viert dit jaar haar 35 jarig bestaan. Ooit begonnen in het Heiloörbos en later verhuist naar de mooie ruime locatie aan de Vennewatersweg waar de vereniging een BMX parcours heeft neergelegd dat voldoet aan het hoogste landelijk niveau. In oktober van dit jaar zijn de Boscrossers dan ook weer gastheer van een Top competitie wedstrijd waar de hele Nederlandse top aanwezig zal zijn.

Wat is nu BMX? Wie zijn de leden? En wat biedt BMX?
Zoals de kop al aangeeft; BMX is meer dan alleen snel fietsen. BMX wordt verreden op een baan van ca 450 meter lang waarop meerdere heuvels en kombochten zijn gelegen. Het uitdagende parcours vraagt van de rijders naast snelheid; concentratie, behendigheid, conditie en enige lef. Het leren en beheersen van de vijf elementen komt dan ook terug in het uitgebreide trainingsprogramma dat de Boscrossers haar leden biedt.

De leden zijn van diverse leeftijden van de jongste van 5 jaar tot rijders 40+. De jongens en steeds meer meisjes trainen met elkaar in verschillende leeftijdsgroepen. Iedereen kan vanaf 5 jaar lid worden. De leden kiezen er zelf voor of zij alleen gebruikmaken van de trainingen of dat zij zich inschrijven voor de diverse regionale en landelijke klassementen. Veiligheid staat voorop. De meisjes en jongens rijden altijd met een helm op. Aanvullend raden wij aan om een bodyprotector te dragen. De combinatie van beiden biedt onze rijders een goede bescherming.

Wanneer je diverse websites bekijkt, wordt BMX naast een volwassen topsport met olympische status ook steeds meer gezien als basis binnen de wielersport. Voorbeelden zijn Laura Smulders, zij werd derde tijdens de olympische spelen van London en wereldkampioen Niek Kimman, die zich voorbereidt voor de olympische spelen in Rio de Janeiro. Maar ook Jeffrey Hoogland die van hoogniveau BMX is overgestapt naar het baanwielrennen waarin hij in 2015 Europeeskampioen is gekroond. Verder is mountainbiker en wereldkampioen veldrijden Sven Nijs ooit begonnen op de BMX. Ook wordt er van wereldkampioen wielrennen Peter Sagan en Tour winnaar Vincenzo Nibali beweerd dat zijn ooit hun carriere gestart zijn met BMX. Kortom BMX biedt je de keuze om verder te gaan met deze fantastische sport of BMX legt de basis voor een heerlijke ronde wielrennen en/of mountainbiken met jouw vader en/of moeder!
Ben je enthousiast geef je dan op voor een proefles of kom naar de opstapdag op 23 april a.s..
Hopelijk zien wij je snel.

This browser does not support PDFs. Please download the PDF to view it: Download PDF


de zeeleeuw
Bijlagen:

Please Inloggen to join the conversation.

More
07 apr 2016 19:31 - 07 apr 2016 20:46 #9803 by luv_dem_steel
Replied by luv_dem_steel on topic BMX de Boscrossers opstapdag
Mooi en zeker de moeite waard.
Deze is al aanstaande zaterdag.
Een BMX clinic in Nunspeet waarmee je de KWF steunt.
hier vindt je de verdere info (klik)

ohja en:
Annemarie Worst ook aanwezig zal zijn om haar tips & tricks te sharen tijdens deze clinic!
Last edit: 07 apr 2016 20:46 by luv_dem_steel.

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw