Topic-icon AT woensdagochtendtraining 8 april

  • Mariska
  • Mariska's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Expert Boarder
  • Expert Boarder
More
08 apr 2015 13:47 #9211 by Mariska
AT woensdagochtendtraining 8 april was created by Mariska
Hoi hoi

In de link hieronder de foto's van de tweede woensdagochtend training vanaf de Franschman.
Voor groep 2 stond deze training in het teken van:
:S grondoefeningen om de buik en rug stevig te maken/houden en
:pinch: klimmen (en dus ook weer dalen) bij Huize Glory

Helaas weinig uitzicht vanwege de mist, maar wel een jarige in ons midden!

plus.google.com/photos/11220034910726242...29229089497633?hl=nl

Groetjes, Mariska.

Please Inloggen to join the conversation.

More
08 apr 2015 14:00 - 08 apr 2015 14:01 #9212 by de zeeleeuw
Replied by de zeeleeuw on topic AT woensdagochtendtraining 8 april
Mooi Mariska, altijd leuk om te zien.

Groep 1 ging ook klimmen vandaag, korte felle klimmetjes afgewisseld met wat langere klimmen, ze mochten dus aan de bak.

En ook hier zijn foto' s gemaakt, zie op www.facebook.com/media/set/?set=a.947013...9441469732829&type=1

De verhalen uit de groepen horen we misschien ook nog wel, zou wel leuk zijn.

Groeten de Zeeleeuw

de zeeleeuw
Last edit: 08 apr 2015 14:01 by de zeeleeuw.

Please Inloggen to join the conversation.

More
08 apr 2015 16:01 #9215 by bernard
Replied by bernard on topic AT woensdagochtendtraining 8 april
In tegenstelling tot de andere groepen heeft Groep 3 nauwelijks geklommen. Wij hebben lastige kleine bochtjes en heerlijke kombochten geoefend bij de Bokkenwei. Dat is op het parcours van Schoorl linksaf bij het bordje met vers water. Eerst slalommen om de bomen van het laantje. Dit was toch lastiger dan het er in eerste instantie uitzag, het viel ronduit tegen. Echt pret werd het toen we de kombochten die daar in het parcours zitten gingen oefenen. Flink hoog aansturen, en dan door de bochten zwieren, en dan makkelijk langs die berk in plaats van er bijna tegenaan. Wat lekker. Dit was ook het interval/conditie deel. Iedere ronde even voluit knallen over de zandvalkte. Dan even uitblazen en dan weer door die heerlijke bochten zwieren.

Bernard

Please Inloggen to join the conversation.

More
08 apr 2015 16:45 #9216 by Jose
Replied by Jose on topic AT woensdagochtendtraining 8 april
Groep 1 ging eerst op het parkeerterrein bij De Franschman rondjes rijden met als 1e doel het voorwiel van de grond krijgen en als 2e doel daarna ook het achterwiel. Oefenen over hoedjes en stammetjes. Daar hielden we mee op toen een van de dames met haar achterwiel het ene (dikkere) stammetje compleet in twee stukken sneed... Daarna maar met het voorwiel tegen een paaltje aan rijden, niet omvallen, tikkie terug en dan weer doorrijden. Moeizaam..! Er waren er toch genoeg bij die het uiteindelijk wel lukte.
Vervolgens transfer naar de Uilenvangerweg om daar het beroemde (beruchte?) klimmetje te nemen. Doorrijden, rondje afmaken en dan weer opnieuw. En dat zes keer. Omdat je voldoende afstand moest houden heb ik niet gezien hoe anderen het deden. Ik heb daar al meerdere malen geoefend, dus dat lukte nu wel. Dit bleek alleen maar het voorbereidende klimwerk te zijn...
Transfer richting Bloomingdale. Daar was een lange, niet zo steile klim (zei Pim) en en korte wel steile klim.
Nou, die lange klim had wel degelijk behoorlijk steile stukjes. Daarna een wel heel mooi rondje over een smal singletrackje (nu is een singletrackje altijd wel smal, maar deze was hier en daar wel erg smal), met een fraaie en vrij diepe afgrond naast je. Gelukkig reden we tegen de klok in, met de afgrond dus rechts van je en aangezien ik links op- en afstap geeft dat op een of andere manier een veiliger gevoel.
Maar eerst door een zandbak en dan klimmen. Die zandbak lukte pas na wat aanwijzingen van Pim. De lange klim ging wel, maar de steile..... dus niet. Ik weet niet of iemand die gehaald heeft. Ik in ieder geval niet. Toen maar een demonstratie van Pim. Dat ging dus prima, zelfs op het grote blad.... Voorzover ik kon zien is de truc een hoge aanvangssnelheid, het goede spoor en hele sterke benen... Het was al bijna 10:45 toen we stopten, dus naar De Zilte Zoen voor koffie was wat ver en laat. Dan maar naar Bergen Binnen. Eigenlijk te druk, maar vooruit.
Toen samen met Pim via een hele leuke, alternatieve route terug naar de parkeerplaats en dat was het dan weer.
Prima ochtend gehad.

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw