Topic-icon Verslagje vrijdagochtend training 27/11

  • Jose
  • Jose's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
More
27 nov 2015 21:44 #9666 by Jose
Bij vertrek vanaf Johanna's Hof leek het of er bijna geen wind stond. Totdat we het strand opreden. ZZW 5-6.
Eerst richting Egmond. Windje mee dus. Als groep bij elkaar. Een paar keer een kort sprintje. En verder lekker fietsen. Tot een uniek foto- en video momentje. Een klein zeehondje lag midden op het strand. Een beetje gewond om het bekkie, maar verder springlevend. Na wat aaahs, oohs en fotootjes weer door. Ik weet niet hoe het daar heet, maar er staan een hoop palen, waarschijnlijk staat daar in de zomer een strandpaviljoen op, en er is een strand afgang. Heeeel mul onder palen en ook heeel mul richting de standafgang. Dus eerst rondjes tussen de palen door, langs de pilonnen op het harde strand en de standafgang op. Daarna via het voetpad(!) richting de strandopgang verderop. Alleen had Mariska bedacht dat we ook nog slalommend door de fietsenstalling moesten. En,, iedereen deed het ook nog. Dus strandopgang af en het volgende rondje proberen. Er waren maar weinigen die zowel tussen de palen als de strandafgang op konden fietsen. Ik in ieder geval niet. Ik val vaak, maar vandaag toch wel erg vaak.
Tsja en toen was er het incident. Ik had het eerst niet door, maar we zagen Mariska, in gezelschap van nog 2 of 3 andere Zeeleuwen of Leeuwinnen in een verhitte discussie met een vent op een tractor. Die kerel was wel heel luidruchtig. Hij schreeuwde alleen maar. Het bleek dat hij een hekel had aan strandfietsers. Die rijden alleen maar (vis)net lijnen kapot, schoppen alle honden op het strand, rijden wandelaars van de sokken en weet niet meer wat nog meer voor vreselijks. Er viel niet mee te praten. Het bleek ook nog dat hij Olga achterop was komen rijden en haar daarna steeds afsneed en bijna van de fiets af reed. Met opzet dus......
Tussen het schreeuwen door ging hij toch maar weer op de trekker zitten, toen steeds meer Zeeleeuwen er bij kwamen en reed nog een intimiderend rondje om ons heen. Daarna reed hij weg, onder het slaken van vreselijke scheldwoorden richting Olga. Ik moet eigenlijk hier niet zoveel aandacht aan geven, maar al schrijvend wordt ik weer kwaad. Ik ben niet zo van het geweld, maar ik had hem op een gegeven moment echt een knal voor z'n kop willen geven. Als hij ook maar één vinger had uitgestoken naar een van de dames, dan had ik echt mijn 3 1/2 jaar Kung Fu training in Hong Kong in de praktijk gebracht.
O ja, hij zou er trouwens persoonlijk(?) voor zorgen dat er in de toekomst niet meer op het Egmonder strand gefietst zou mogen worden. Pim, iets om aan de Derpbikers door te geven? Kunnen die hun dorpsgenoot een beetje afknijpen?
Genoeg nu. Fietsen. Is veel leuker. Nog een stukje verder en daar weer strand af/op gang op en af.
Tijd om terug te gaan. In groepjes van 4 terug waaieren. Wind pal tegen. Op een gegeven moment waren er twee grote groepen: voor me een groep die ik niet kon bijhouden en achter me een groep die me ook weer niet kon inhalen. Gelukkig (voor mij) moest Erik er ook af. En, wij konden aansluiten bij 2 wildvreemde dames met ongeveer hetzelfde tempo en toen waren we weer met 4 in een waaier. Met een goede samenwerking kwamen we toch voorspoedig bij Castricum aan.
Met een paar mannen aftertalk bij de Oude Keuken. Het duurde toen wel erg lang voor de rest kwam opdagen. Alleen, die kwamen dus in het geheel niet. Misverstand. Volgende week beter.

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw