Topic-icon Verslagje 1e woensdagochtend strandtraining

  • Jose
  • Jose's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
More
28 okt 2015 21:09 #9627 by Jose
Bij zo'n 1e training toch weer even kijken van wie ik ken en wie niet. ik kende er 5 niet. Allemaal mannen. De dames kende ik allemaal...
Richting strand en het strand op. Via de strandopgang. De discussie loopt nog of het de strandafgang heet als je weer het strand afgaat. Of heet het dan nog steeds strandopgang? Ik hoor het wel...
Zo'n eerste keer haalt niet iedereen het al fietsend. Maar die kans kregen we nog wel.
Richting de Mast. Niet zomaar, maar onderweg op fluitsignaal afstappen, stukje lopen en dan er weer op. Wel de vaart er in houden. Dus niet: stukje lopen, stoppen, elegant opstappen en dan weer opstarten.
Vervolgens op eigen tempo naar de mast. ZO wind. Strand niet erg lekker. Beetje verraderlijk afwisselend.
Bij de mast 4 of 5 keer er omheen fietsen door het mulle. Een keer een stuurfoutje en dus weer een voor mij traditionele val gemaakt. Ik val altijd wel een keer...
Ik had het te druk met mezelf om te zien wie het wel of niet haalde. Er was wel een aantal die het haalde. Maar je mocht ook voor de mast langs, of er onder door..
Daarna verder richting Egmond tot waar ongeveer de zandwal zal worden opgeworpen voor de Derpers Beach Race. Goed punt dus om weer door het mulle te rijden. Achter de stellage langs, dus dicht langs de duinrand.
Was ook weer niet voor iedereen weggelegd. Maar oefening baart kunst en dit was pas de eerste training. Dus ik geloof zeker dat over een aantal weken iedereen het wel zal halen. "de kracht van de herhaling" volgens filosoof De Zeeleeuw.
Nadat ieders hartslag weer normaal was in groepjes van 4 a 5 tegenwind terug naar Castricum, de waaier oefenen. Ons groepje ging redelijk goed, totdat ik ons in de fuik stuurde en er flink door water gereden moest worden om weer verder te kunnen. En ja, dan is het handig om om te kijken of je groepje er nog is. Ik dacht dat ik het met luisteren ook wel kon. Ik hoorde banden achter me, dus gas erop, op kop rijden, totdat ik wel omkeek en ik kopwerk deed voor een ander groepje. Tsja, toen toch maar weer m'n eigen groepje opgezocht.
Als laatste 5 keer de strandafgang op en vervolgens weer de strandopgang af. Of zo...
In ieder geval omhoog en weer naar beneden en zo voort. Het strand op ga ik altijd via rechts. Is makkelijker. Gaat Pim dat blokkeren en moest iedereen ineens rechtdoor.
Ikzelf ga door het mulle altijd op het kleine blad voor en achter ook vrij licht. Dan heel snel trappen en ik haal zo'n beetje alles. Om de mast, langs de stellage, strand op en af. Volgens Pim volstrekt verkeerde techniek om meerdere redenen en eigenlijk kan het helemaal niet wat ik doe. Maar toch lukt het. Maar toen ik mijn techniekje als tip aan Sandra K doorgaf en zij het ook zo probeerde, lukte het niet en kreeg ze van Pim op haar kop vanwege foute techniek... Sorry Sandra, mijn schuld.
Ook nog excuses aan Danielle. Aan het eind moesten we boven wachten. Maar dat gebeurde niet en waren we al onderweg naar De Oude Keuken terwijl Danielle nog op het strand was. Geen goede beurt. Dus, nogmaals sorry.
Maar uiteindelijk toch allemaal aan de thee en/of koffie.
Pittige, nuttige en weer leuke training. Er wordt altijd veel gelachen en dat is ook één van de leuke kanten van de training.

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw