Topic-icon AT 5e vrijdagochtend strand training

  • Jose
  • Jose's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
More
23 okt 2015 17:53 #9611 by Jose
Vertrek vanaf Egmond a Zee deze keer. Iedereen op tijd en de strandopgang af. Sommigen haalden het, sommigen niet. We hoefden het niet over te doen, maar als groep richting De Laguna. Uiteraard met opdrachtjes. De laatsten van de groep naar voren sprinten en rustig de kop overnemen. Dus niet de groep voorbij sjezen en 20 m voor de groep een beetje inhouden. En dat door ongeveer allemaal. Tsja, dan is Pim streng en volgt er nogmaals een dringende instructie. Daarna ging het een stuk beter. Vervolgens werden er tweetallen gemaakt, waarbij de een een signaaltje van Pim kreeg om weg te sprinten en dan moest de ander daarop reageren en meespringen. Op tijd......
Daarna op eigen tempo richting Laguna. Het bleek dat het strand goed lezen is toch wel weer een kunst op zich is, waarbij degenen die niet voorop reden konden leren hoe het niet moest van de koprijders.
Toen de Laguna langs. Volgens Pim had het water nog nooit zo hoog gestaan en was het randje toch wel heel erg soort van modderig, waarbij de sporen van je voorganger meteen vol water liepen. Best lastig en niet vallen, vooral niet naar links.... Dat overkwam gelukkig niemand.
Ineens schoot Pim naar rechts het mulle in naar een oprit. Het bleek dat we daar gingen trainen. We waren dus nog lang niet klaar, terwijl het al wel een beetje zo voelde. Maar goed, rondje bovenlangs verhard, daarna houten afrit af en door het mulle ploegen naar de oprit waar we begonnen waren. En dat drie keer. Het voelde of het zand steeds muller werd en de sporen steeds dieper en het rondje dus steeds zwaarder.
En nee hoor we waren nog niet klaar. De estafette....! De eeuwige estafette. In tweetallen. Eerst het rondje linksom en dan het rondje rechtsom. Foto shoot en toen eindelijk richting koffie.
Gelukkig via het duin een stuk richting zuid en dan bij Hargen (klopt dit?) weer het strand op. De opgang was voor de meesten een afgang. Dat moest beter kunnen, dus weer met je fiets omhoog klooien en nu er fietsend af. Dat ging al een stuk beter.
Groepjes maken en al waaierend richting Egmond. Ook nu weer een lesje strandlezen. Als er kuilen opdoemen, is het handig om te weten dat je die zou moeten vermijden. Ze zijn niet zo heel groot, maar wel behoorlijk diep met veel water er in. En met een vrij scherpe rand. Als je er te hard in rijdt zou het zo maar kunnen dat er een een sleutelbeen of zo gesleuteld met worden. Gelukkig werden we alleen maar flink nat. En ook nu weer hoefden degenen achter ons niet het strand te lezen, maar alleen ons geklungel en konden ze op tijd een betere route kiezen.
No een keertje een strandafgang op en dan aan koffie.
Volgende week vrijdag geen training vanwege het superweekend.

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw