Topic-icon AT 3e vrijdagochtend strand training

  • Jose
  • Jose's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
More
09 okt 2015 16:05 #9598 by Jose
Op speciaal verzoek van Pim schrijf ik deze aftertalk. Anders had ik het niet gedaan. Vanwege enige ego deuk momentjes. Nou, vooruit dan maar.
Verzamelen bij JHof, als groep richting strand en als groep de strandopgang af. Dat ging me nog goed af, al kwamen we niet als groep tegelijk bij de zee aan.....
Als groep stukkie fietsen richting zuiden. Windje mee. Lekker. Maar ja, dat kon niet goed blijven gaan. Op 1x fluiten moesten we als linksaf het mulle zand in. Dat ging nog. Bij 2x fluiten als groep naar rechts het harde zand weer op. Dat ging wat minder. Er bleven er nogal wat, waaronder ik, liggen onderweg. En dat tich keer..
Daarom moesten we ook weer op en afstappen oefenen.
Daarna gingen we mul zand rijden oefenen. Hoezo? Dat hadden we toch al de hele tijd gedaan? Maar ja, een variant. Eerst stukkie terug, keren en daarna een slalom door het mulle om pilonnetjes heen. En dat 5 keer en telkens maakte Pim weer een ander slalommetje. Dus dat op en afstappen kwam wel van pas. En ook vallen en opstaan werd flink geoefend.
En dan eindelijk normaal fietsen. 8 min omslagpunt en dan 4 minuten rust. Ging wel lekker. Voor de wind.
Daarna keren en hetzelfde tegen wind.
Na 100 m bleek mevrouw C de R uit H lek gereden. Ik had 2 reserve binnenbanden bij me, dus ik bood aan om wel even te helpen. De rest van de groep ging verder en zou (veel) later wel weer langskomen.
Nou, ik had dus eerst beter een cursusje kunnen volgen. Een aantal leermomenten:
- om de knijprem los te maken kun je heel handig een kabeltje uit een soort houdertje trekken. Het is dus niet nodig om met een stuk gereedschap allerlei boutjes los te draaien.
- het is ook handig om eerst het wiel van de fiets te halen en niet pas nadat je er achter komt als je na veel gefrummel de binnenband langs de rem geworsteld hebt, alsnog het wiel er af moet halen
- een goed werkend fietspompje is ook best wel handig
- nog veel handiger is het om mtb reserve binnenbanden bij je te hebben en NIET race fiets binnenbanden.....
Het allerhandigste zou nog zijn, mevrouw C de R uit H, om zelf een reserve binnenband, gereedschap en een fietspompje bij je te hebben..... Wel veel gelachen. De anderen vanwege de lol en ik als boer met kiespijn.
Uiteindelijk kwam het dankzij Pim, Hans (dank nog voor het beschikbaar stellen van een juiste binnenband) en Ruben toch nog goed.
Tenslotte in tweetallen op omslagpunt tempo richting Castricum. Dankzij maatje Ruud ging dat best wel lekker. Pas een klein kilometertje voor Castricum werden we ingehaald door de groep snelle dames en heren.
Wel weer goed voor mijn ego was dat John en ik als enigen er in slaagden om de strandafgang helemaal op te fietsen.
Aftertalk bij De Oude Keuken onder het genot van pianospel van een mevrouw die ook beter eerst een cusrsusje had kunnen volgen..

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw