Topic-icon AT 1e vrijdagochtend strandtraining.

  • Jose
  • Jose's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
More
25 sept 2015 15:29 #9578 by Jose
Verzamelen weer bij Johanna's Hof. Op papier een groep van 25. Vrij veel nieuwe gezichten en dan maar proberen de juiste naam bij die gezichten te onthouden..
Het was in ieder geval schitterend weer voor eind september. Breed strand, niet te veel wind en veel zon.
Eerst de strandafgang (of strandopgang?) af fietsen of lopen voor sommigen. Dan de oefening af- en opstappen zonder te veel snelheid te verliezen bij het fluitje van Pim, afgewisseld met afstappen en omdraaien op 2 fluitjes van Pim. Vervolgens een ploegenachtervolging om pilonnetjes met 2 bochten in rul zand. Wat daar steeds ruller werd na meerdere passages. Lastig om door te fietsen. Toch maar weer eens gevallen. Maar dat kwam omdat een ploegmaat me afsneed. Echt waar, Mariska....!
Toen in groepjes richting Pier. Waaier rijden. Dat was ik toch wel weer even kwijt en dat kreeg ik ook wel te horen. Maar goed ook, anders kun je je niet verbeteren.
Het ging goed totdat een damesgroep ons inhaalde. Proberen bij hun te blijven.... Eerst raakten we 2 van de vijf kwijt, daarna moest ik toch afhaken en 2 man konden bijblijven. Ons groepje was dus opgehouden te bestaan. Best zwaar als je alleen moet rijden. Scheelt gauw 3 a 4 km p/u. Gelukkig kwamen de 2 man, die eerder achter waren geraakt me weer opvegen.
Bij de Pier aangekomen was de nieuwe opdracht schuin langs Timboektoe de Pier op te rijden. Het strand lag er daar heel mooi bij, dus deze keer was het goed te doen. Via de weg naar Wijk a Zee en bij het kleine parkeerterreintje het strand weer op. Best steile afdaling en ondanks de voorspelling van Pim toch maar niet gevallen. En dat dan 2 keer.
Dan op naar de koffie! Eerst nog even bij mijn bushmaatje Claartje gebleven en daarna toch maar wat meer doorgefietst. Ik had nog van vorige trainingen onthouden dat de strandop/afgang Castricum via de noordkant het makkelijkst te doen was. Dat bleek ook. Degenen die door het midden gingen hadden het een stuk zwaarder.
Al met al een hele lekkere training met flinke inspanning en gelukkig mooi weer.

Please Inloggen to join the conversation.

More
25 sept 2015 18:32 #9579 by Mariska
Replied by Mariska on topic AT 1e vrijdagochtend strandtraining.
Gezellig verhaal Jose!
Onze eerste strand training was inderdaad ideaal: weer, strandconditie, opdrachten, groep...top begin!
Voor mezelf hoop ik dit jaar vooral de lange stukken langer op hoog tempo vol te kunnen houden...
Groet en tot next time!
Mariska

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw