Topic-icon AT 1e woensdagochtend training (groep1)

  • Jose
  • Jose's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
More
02 apr 2015 12:46 #9182 by Jose
Wel, groep 1 bestaat uit 13 jonge dames en 2 bejaarde heren. Mijn respect aan Wil die met zijn 70 jaar steeds voorop reed tijdens de conditie rondjes! Een topper. Gelukkig kon ik als de andere opa ook nog wel een beetje meekomen.
Vertrek vanaf Johanna's Hof een stukje het noorden in naar een open veld.
De eerste oefening was rondjes om hoedjes rijden, op fluitsignaal er af en rennen, bij het volgende fluitsignaal er weer op en verder fietsen. Toen rondje fietsen en bij 2 fluitsignalen er af, omdraaien, er weer op en de andere kant op fietsen. Ging eigenlijk allemaal prima.
Daarna binnen het vierkant van de hoedjes blijven en proberen aan een tikker te ontkomen die binnen een minuut iedereen af moest tikken. Alleen bij een sur place was je veilig. Dat ging ook prima, behalve voor een zekere tikster...
Vervolgens een conditie oefening. 4 x een rondje. Mooi rondje, met wat kleine klimmetjes, single trackjes, een stukje open vlakte, een bruggetje.
6 minuten omslagpunt, dan 2 minuten volle bak en dan 5 minuten rust (= niet stilstaan, maar heel rustig op de fiets doortrappen). Eerst 2 keer rechtsom en dan 2 keer linksom. Een andere definitie van omslagpunt is praatsnelheid. Dus er waren dames die tijdens het eerste rondje dachten dat ze de eerste 6 minuten al pratend moesten fietsen..... Dat ging de volgende rondjes beter..
Daarna nog gezellig nazitten bij de Oude Keuken met de andere 2 trainingsgroepen.

Please Inloggen to join the conversation.

More
03 apr 2015 12:46 #9186 by bernard
Replied by bernard on topic AT 1e woensdagochtend training (groep1)
Ook groep 3 is begonnen olv Dennis. Eerst lekker wat techniek, afdalen oefenen op een best wel steil en een beetje mul hellinkje, bij dat pas gekapte stuk. Altijd leerzaam. Hang je voor je gevoel overdreven achter je zadel en dan krijg je te horen dat je ongeveer boven je zadel hangt.

Tijdens het bezoek van de boswachter die even naar ons duinkaartbezit informeerde hadden we even een prachtige volledige en dubbele regenboog. Zie de foto van Renee op facebook.

Het conditie stukje waren leuke intervalletjes, waarbij ook in het afdalinkje meegetrapt moest worden. Het klimmetje was niet eens het zwaarste, dat was een gek wasbordstukje waar je steeds tegen de hobbels aanreed in plaats van eroverheen. De twee lekke banden waren snel verholpen, kennelijk lagen er wat dorentjes of zo.

Hopelijk hebben we de twee nieuwe bikers niet te veel de stuipen op het lijf gejaagd en zijn ze er volgende week weer bij. De eerste keer is het moeilijkst! Zelf heb ik al weer zin in volgende week, dan vertrekken de woensdagmorgengroepen bij de Franschman.

Please Inloggen to join the conversation.

More
06 apr 2015 14:11 #9204 by Mariska
Replied by Mariska on topic AT 1e woensdagochtend training (groep1)
Groep 2 kan natuurlijk niet achter blijven met een reactie op de eerste woensdag training.
Al zou het alleen al de link met de foto's zijn ;)

plus.google.com/photos/11220034910726242...91740415917825?hl=nl

Het zijn maar een paar foto's, maar ja, de training was dan ook zo voorbij:
krappe en ruime bochten, rondjes in tweetallen waarbij er lekker gejaagd kon worden en nogmaals bochten.

Groet, Mariska.

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw