Topic-icon AT laatste extra extra woensdagochtend training

  • Jose
  • Jose's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
More
25 mrt 2015 14:44 #9153 by Jose
Het regende. Niet heel hard, maar toch genoeg om nat te worden en niet op te drogen. Start bij de AH in Egmond a/d Hoef. En iedereen was er! Eerst naar de Bloedweg. Klonk mij wat sinister in de oren, maar het schijnt bij (halve) marathon lopers goed bekend (of berucht) te zijn. Inrijden via een leuk rondje, waarbij de rondlopende hondenuitlaters dat blijkbaar niet heel erg op prijs stelden. Op een vrolijk goedemorgen van onze kant werden alleen maar narrige en grimmige blikken onze kant uit geworpen. Na het inrijden had Bert een relatief kort rondje bedacht met daarin een smal zandpad dat na een flinke drop-off via wortels gelukkig wat breder uitliep. Je kon er door het zand ook omheen, maar iedereen probeerde de drop-off. Goed ACHTER je zadel zitten en niet nog er half op. Gelukkig stond Mariska er om te voorkomen dat ik flink over de kop sloeg. Rondje rijden en opnieuw proberen. Het lukte me uiteindelijk wel een keer. Hel lastige vond ik om de juiste snelheid te bepalen. Ik wilde er niet te snel overheen, maar toen ik te langzaam ging had ik een drop-off naar links in plaats van rechtdoor...
Toen een conditioneel rondje. En dat vier keer met oplopende intensiteit. Met een leuk klimmetje ook. Na elk rondje hartslag meten. Nou fiets ik met een hartslagmeter en een IPhone app, dus ik kon continu monitoren. Ik had op een of andere manier mijn dag niet, want mijn hartslag liep veel te snel veel te hoog op. Hij zakte ook wel weer snel, maar toch. Bijna 10 slagen boven je theoretische max is toch wel wat te hoog.
Ter afsluiting nog wat steile klimmetjes. Uiteindelijk, na herhaalde pogingen, haalde bijna iedereen het wel. (Behalve ik....)
Ik kon gelukkig de Zilte Zoen nog wel halen voor de aftertalk....
Bert, ontzettend bedankt voor je trainingen! Heel nuttig, vooral aan de technische aspecten heb ikzelf heel veel gehad. Bij elk krap bochtje zal ik aan je denken!
Wellicht tot ziens in Trentino in de herfst.

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw