Topic-icon sponsormarathon

 • Steffen
 • Steffen's Profielfoto Topic Author
 • Offline
 • Expert Boarder
 • Expert Boarder
More
14 mrt 2015 12:36 - 14 mrt 2015 12:36 #9118 by Steffen
sponsormarathon was created by Steffen
Zoals ik zaterdagmorgen na de training in 'de oude keuken' al aangaf, hier het bericht over mijn sponsormarathon.

Met z'n drieen willen wij op 27 en 28 maart meedoen met de 24-uurs MTB-sponsortocht voor 'Stichting de Hoop'. De Hoop biedt christelijke hulp bij verslaving en psychische problemen, op verschillende locaties in heel Nederland. Ons afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen. Met iedere kilometer steken we hen een hart onder de riem! We geven hoop aan hen die dat nodig hebben.

Hans, Marco en ik willen in estafette-vorm zoveel mogelijk kilometers maken voor deze mensen.
Wij gaan fietsen, wil jij ons sponsoren?
Dat kan via deze link.
(link staat ook op mijn facebook. Ons team heet MaHaSt)
Alvast bedankt!
Last edit: 14 mrt 2015 12:36 by Steffen.

Please Inloggen to join the conversation.

 • Steffen
 • Steffen's Profielfoto Topic Author
 • Offline
 • Expert Boarder
 • Expert Boarder
More
22 mrt 2015 21:05 - 22 mrt 2015 21:09 #9151 by Steffen
Replied by Steffen on topic sponsormarathon
Nog maar even de link voor het sponsoren :-)
Last edit: 22 mrt 2015 21:09 by Steffen.

Please Inloggen to join the conversation.

 • Steffen
 • Steffen's Profielfoto Topic Author
 • Offline
 • Expert Boarder
 • Expert Boarder
More
02 apr 2015 20:11 #9185 by Steffen
Replied by Steffen on topic sponsormarathon
Verslag van de cycleforhope 24-uurs marathon.
Na een ochtend werken met een leuke stroomstoring van bijna 2 uur ging ik vol spanning en met een giga-grote en volle sporttas en slaapzak op de fiets naar Hans. Ook Marco was al flink zenuwachtig, want hij wilde nóg vroeger weg . Na een klein beetje fileleed draaiden we rond 16 uur het terrein van ‘de Horeb’ op, en
waren daarmee bijna de eerste deelnemers. Het kampement stond al helemaal opgesteld. Na het ophalen van onze startbenodigdheden (waaronder een track-and-trace apparaatje waarmee we dus de hele 24 uur zouden zijn te volgen) onze spullen bij onze veldbedden gezet. Daarna de fouragering eens bekeken: van alles
verschrikkelijk veel: bananen, (krenten)bollen, pannenkoeken (het was per slot van rekening nationale pannenkoekendag), koffie, thee, cup-a-soep, drinkbouillon, fris etc. Alles in een legertent met verwarming, tafels en banken, en buiten wat vuurkorven. Verder was er een auto van Fietsned aanwezig voor de eventuele problemen.
Om 18:00 was de start, en Hans, Marco en ik zouden het eerste rondje (van ongeveer 8 km) samen fietsen, waarna we elk 2 uur alleen rondes zouden gaan fietsen, waarbij Marco zou beginnen. Eerst een fotomomentje, daarna achter aansluiten, om als hele groep te starten. Op dat moment trapte Marco zijn voorderailleur op één of andere manier scheef. Maar gelukkig was daar de monteur van Fietsned die binnen een minuut zijn derailleur weer goed had gemonteerd, en konden we dus toch gezamenlijk starten.
Terwijl Marco de rest van de 2 uur volmaakte, gingen Hans en ik bij één van de vuurkorven zitten. Daar zat ook een bewoner van ‘de Horeb’, en die deed heel openhartig zijn verhaal over zijn verslaving, zijn afkicken en zijn gevecht om zijn leven weer op de rit te krijgen. Daarmee vergeleken is 24 uur afzien niets….
Hans werd tijdens de volgende 2 uur gefilmd. De film staat op de facebookpagina van cycleforhope , hij rijdt daar voorop . En daarna mocht ik. Inmiddels had ik ook een maatje die graag met mij mee wilde fietsen, want alleen vond ze toch wel een beetje eng. Het waren rondjes dat ik niet warm kon worden , maar het was wel gezellig . Na 4 rondes mocht een teamgenoot van haar het overnemen, en kon ik nog een rondje knallen. Halverwege viel de accu van mijn (geleende) lamp van de fiets, dus moest ik die eerst zoeken in het donker. Gelukkig vond ik die snel.
Mijn volgende shift was van 4 tot 6 uur. Door alle adrenaline, spanning om op tijd wakker te worden, kou in het lijf, af- en aanlopen van andere deelnemers en hard veldbed heb ik geen ogenblik geslapen. De temperatuur was ook onder het vriespunt gezakt, dus mijn zadel was wit van de vorst.
Dit keer kon ik 6 rondes lekker tempo rijden, en werd niet koud. De laatste ronde kwam de zon alweer op. Bij het ingaan was het nog helemaal donker, aan het eind van de ronde (ongeveer 20 minuten later) was het al zo licht dat ik geen lamp meer nodig had.
Terwijl Marco nog een ronde op het nachtparkour aflegde, kon ik even op kracht komen, waarna we samen de dagroute gingen rijden. In alle vroegte (vanaf ongeveer 6:30 uur) door dat bos rijden, met een prachtige opkomende zon, was heerlijk. De route was over het geheel totaal niet uitdagend, want veel brede, rechte
bospaden, maar wel zwaar door het vele valse plat. De 2 uitdagende stukken bestonden uit een stuk met veel plassen/modder, dus goed sturen, en een singletrack van een paar honderd meter met een leuk klimmetje en afdaling erin.
De ronde kostte ongeveer 1:15 tot 1:30 uur. Qua tijdsplanning dus redelijk gelijk aan het rijden van de nachtronde.
Na de finish van 18:00 uur fiets afspuiten, douchen, spullen opruimen en naar de eetzaal. Daar deed een bewoner zijn verhaal, werd het eindbedrag bekendgemaakt (met ca. 100 renners € 35000 opgehaald!) moesten we nog even samen op de foto, en werden we verwend met een heerlijk nasi/bami buffet. Vooraf zongen we samen
nog het ‘Onze Vader’. Indrukwekkend dat bijna iedereen meezong! En toen was het tijd om weer naar huis te gaan.
Het waren 24 intensieve uren, waarbij de wereld alleen om het evenement draaide. Wij hebben genoten, afgezien en plezier gehad met elkaar en elk ongeveer 200 km gefietst. We willen alle sponsoren hartelijk danken voor hun gulle giften! (voor, op en na de valreep ;-) )
Groeten, team Ma(rco)Ha(ns)St(effen).

Please Inloggen to join the conversation.

More
08 apr 2015 18:58 #9217 by Reny
Replied by Reny on topic sponsormarathon
Verdorie, helemaal gemist, maar leuk geschreven Steffen!

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw