Topic-icon AT: Generale: Hoek van Holland => Egmond

  • bernard
  • bernard's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
More
16 okt 2015 13:04 #9603 by bernard
Het begin was goed. Lekkere koffie en heerlijke koeken van de Zilte Zoen stonden voor ons klaar. De fietsen werden keuring ingeladen met dekens ertussen en in een schoolreisjesfeer ging de heenreis per bus naar Hoek van Holland. Bij aankomst werden traditioneel de bosjes onveilig gemaakt door schaars geklede fietsers in hoge nood. Op het strand werd het meteen duidelijk dat het voor ons een lange dag zou worden, het was niet echt een lekker strandje en met lichte wind tegen was het gemiddelde niet hoog.

Bij de strandopgang bij Scheveningen kwamen de snelle mannen ons al achterop. Een kort hallo en weg waren ze. Voor Jose was het de eerste keer om zover te rijden, maar wat heeft ie een voor ons een kopwerk gedaan. Na geruime tijd bereikten we Katwijk, waar Marianne besloot om het strand te verlaten, pijn in de ene knie en kramp in het andere been.

Sandra had nog een geheim wapen achter de hand: haar man Leo. Leo moest vroeg werken (bij Tata) en kwam ons daarna tegemoet rijden. Ergens tussen Zandvoort en IJmuiden zagen we inderdaad een zeeleeuw op ons afkomen, onze nieuwe locomotief!

Bij IJmuiden, het was inmiddels een uur of 4, begon het zachtjes te regenen. Leo zijn achterband begon af te lopen, en moest zijn band wisselen. Wij gingen door. Eigenlijk hadden we besloten om door het duin terug te gaan. Maar ja, om de een of andere reden kwamen we van die beslissing terug en gingen toch bij Heliomare het strand weer op. Alleen er was niet zoveel meer van over van dat strand. Het begon al flink hoog water te worden. Maar vol goede moed zwoegden, vloekten en strompelden we door, het ging niet snel, maar we gingen vooruit.

Een paar keer hadden we al overwogen om door het duin verder te gaan. Vorige week was het strand tussen Heemskerk en Castricum het slechtst, dus als we daar maar doorheen zouden komen. Bij Castricum gingen we vol goede moed verder over het strand. Dat was dom, heel dom. Binnen de kortste keren werd het ondiep ploegen in plaats van fietsen, en meer lopend dan fietsend zeulden we door. Oja de regen was niet minder geworden. Bij de 3-heuvels zijn we van het strand afgegaan. Doorweekt en verkleumd in het schemerduister naar de Zilte Zoen, waar we een warm en hartelijk onthaal kregen. Bokbiertje, erwtensoepje, sateetje en nog maar een bokbiertje. Gewikkeld in fleecedekens hadden we het uitstekend naar ons zin.

Dit was wel een belevenis, met dank aan de andere leden van de bezemploeg: Marianne, Sandra (en Leo), Jose, Greetje en Monique.

Bernard

Please Inloggen to join the conversation.

More
17 okt 2015 18:34 #9606 by Mariska
Replied by Mariska on topic AT: Generale: Hoek van Holland => Egmond
Dit zijn wél de tochten waar jaaaren later nóg over wordt gepraat!
Althans...door degene die erbij waren ;)
Als ik t zo lees, ben ik niet heel erg jaloers dat ik er niet bij was :pinch:
Hulde aan de doorzetters!

Please Inloggen to join the conversation.

More
17 okt 2015 21:16 #9607 by Jose
Replied by Jose on topic AT: Generale: Hoek van Holland => Egmond
Prima verhaal Bernard. Precies zoals het was. Behalve..., dat ik nog dommer was. Ik ben vanaf de mast over het strand verder gegaan. En spijt dat ik had! Een paar honderd meter kunnen fietsen, de rest gelopen..... Wat was ik blij dat ik de strandafgang eindelijk bereikt had. En wat was die erwtensoep lekker!

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw