Topic-icon Sella Ronda HERO 2015

  • Jos
  • Jos's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
More
01 juli 2015 22:06 - 01 juli 2015 22:08 #9474 by Jos
Sella Ronda HERO 2015 was created by Jos
Dat was weer Sella Ronda HERO 2015, oftewel 87 km en 4.700 hm bikkelen en afzien!!!! Inmiddels de derde keer dat ik hieraan meedeed en mijn absolute nummer 1 bij de marathons terwijl er dit jaar nog een schepje bovenop kwam omdat het gecombineerd werd met het WK marathon. De Italianen hadden weer alles uit de kast getrokken om er een super evenement van te maken en dat is gelukt incl cheerleaders, confetti- kanonnen, helikopters etc...
Mijn wedstrijd: diep gegaan, afgezien maar ook weer ongelooflijk genoten met een uiteindelijke tijd van 09:18 uur. De hele tijd op mijn voorgenomen schema van 9 uur kunnen rijden totdat ik plm 10 km voor de finish lek reed. Mijn gehele toolkit incl lucht was ik al na 20 km door het gestuiter verloren dus dat leverde meteen een probleem op. Zal toch niet waar zijn dat ik in het zicht van de finish zou stranden? Gelukkig stond er een Italiaan in de berm pogingen te doen om van zijn kramp af te komen en die heeft mij kunnen helpen. Kostte helaas 18 minuten maar wat maakt het uit.
Het parcours was zwaar en uitdagend met ongelooflijk veel stenen en ik vind het bijzonder dat ik de boel niet aan gort heb gereden op het achterbandje na.
Oneindig lange klimmen en dan was je eindelijk aan beurt om af te dalen dan moest er, af- en toe, alsnog gelopen worden. Warm weer en de finale eindigde, zoals beloofd, in onweer. De hitte speelde mij zo nu en dan parten en qua vochthuishouding kon ik telkens net aan het volgende Energize Point bereiken.
Einde volgende week mag ik nog een keer een rondje in de prachtige Dolomieten rijden tijdens Dolomiti Super Bike, ook al zo'n mooie en inmiddels legendarische marathon. Some guys have all the luck :)

Deze keer bleef de camera wel op mijn stuur zitten dus voor de liefhebbers hieronder de link:

vimeo.com/132035109

Ps: de snelheid loopt in het begin niet helemaal synchroon met de video, later wel...
Last edit: 01 juli 2015 22:08 by Jos.

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw