Topic-icon AT: Wielerfestival Montferland

  • Ferry
  • Ferry's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
More
31 mei 2015 21:37 #9402 by Ferry
AT: Wielerfestival Montferland was created by Ferry
Het avontuur Montferland,
Zaterdag 30 mei, de dag van Wielerfestival Montferland. Kwart voor zes uit bed, gek genoeg met kramp in mijn kuiten???? ,om even goed te ontbijten. Bleek later nogal belangrijk voor mijn buffer. Kwart over zeven bij Pim zodat we om half acht weg konden. Spullen inladen en samen met Mars, Pim, Ella en Toon op weg met Ella aan het roer en met Marc en Mariska in ons kielzog. Onderweg Vincent D en Herman aangehaakt. Onderweg een omleiding dat Ella op tijd zag we moesten 5 volgen maar zo zag het er niet uit volgens de meerderheid in de auto dus niet gedaan. Beloning was een rit via provinciale wegen ipv snelwegen.

In ’s Heerenberg bij de ouders van Leon langs om Leon op te pikken zodat hij ons de plek zou wijzen waar we konden parkeren op het terrein van het festival. Leon is 2 handen op 1 buik met de organisatie dus we stonden direct aan de finish. Daar we een paar uurtjes te vroeg waren konden we de tijd nemen om alles klaar te maken. WC zoeken, tafeltje voor de bidons tactisch neerzetten, WC zoeken, tafeltje voor de bidons weer zoeken want die was inmiddels alweer verdwenen, nummer ophalen, eten, omkleden,enz. Inmiddels kwamen er steeds meer Zeeleeuwen bij. 11:30 zouden we starten dus 11:00 in het startvak. Om 11:30 stipt gingen de licentierijders van start met de basisleden er onmiddellijk achteraan. Het eerste rondje ging lekker, samen met de Marc, Mars en Herman een beetje naar voren fietsen. Marc gaf op een gegeven moment gas maar Herman sloot niet aan. Nou is Herman iemand die in de laatste ronde nog even een tandje bij kan zetten dus ik besloot om maar weer naar Marc toe te fietsen. Die heeft meer mijn ritme. Koste nog wel ff wat moeite want Marc was bij een snel groepje aangesloten en ik reed alleen door de weilanden. Bij de eerste doorkomst langs het tafeltje voor een nieuwe bidon, Marc reed door zonder stop. Weer een gaatje dichtrijden dus. Daar stak de kramp in mijn kuiten weer op. Kon mijn vinger er niet op leggen wat er aan de hand was. Zat me helemaal scheef te drinken aan water. Vocht gebrek kon het niet zijn. Had mijn sportvoeding wel aangepast. Minder en andere gelletjes en meer reepjes. Gaatje wel weer dicht gereden naar Marc maar toen begon de ellende. Ik kreeg honger. Bij 2e doorkomst voelde het alsof ik de 100km er al op had zitten. Verse bidon stond ook niet meer op tafel maar lag er onder bleek na wat onderzoek. 3e ronde kwam ik niet van de honger af na een banaantje van de 1e post. HONGERKLOP!!!!! Aaaaah ….. op mijn tandvlees 2e post op 17 km bereikt. Wat een hel. Ik zag het niet meer zitten…als een wolf heb ik mij op de krentenbollen, ontbijtkoek en bananen gestort. Heb me geld er hier wel uitgehaald en weer een aantal verbijsterde mensen bij deze post achter gelaten. Ondertussen was Herman alweer voorbij gekomen en met een wanhoopspoging bij hem aan te haken werd ik getrakteerd op kramp in mijn bovenbeen EN kuiten. Het werd steeds gekker. Volgende stap was dat ik ledenmaten ging verliezen denk ik. Toen kwam Marcel ook nog eens voorbij met een voor mij onmogelijke snelheid. Enige positieve wat hier te melden valt is dat ik nog wel even op hem inliep in een afdaling maar daar bleef het dan ook bij. Eindelijk kwam de finish dan toch. Wat is het dan heerlijk dat de bus maar 5 meter verder stond. Even omkleden en op naar eten bij een restaurantje 100 meter verderop. Dat ging er wel in. Later thuis nog maar zo’n maaltijd genomen, kon het wel hebben dacht ik zo.

Volgende keer mijn vertrouwde gelletjes maar weer. Mannen en dames bedankt voor de gezelligheid. Allemaal weer top gereden.

Grtz Ferry

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw