Topic-icon AT: Hel van Groesbeek

  • Suus
  • Suus's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
More
13 apr 2015 17:24 - 13 apr 2015 17:28 #9236 by Suus
AT: Hel van Groesbeek was created by Suus
De Hel van Groesbeek ... Mijn eerste officiële MTB marathon. Spannend!

Na mate de start dichterbij kwam, begonnen de zenuwen ook toe te nemen. Voor mijn gevoel zat ik zondagochtend bij het ontbijt als in mijn D1. Gelukkig was ik niet de enige die het toch wel een tikkeltje spannend vond zo’n MTB marathon met veel hoogtemeters... Met z’n 5e (Monique, Bernard, Alex, Don) vertrokken we op de fiets vanaf het hotel richting de startlocatie. Bij de startlocatie stonden de overige Zeeleeuwen ons al ‘op te wachten’. Gezellig.

Om 09:30 klonk het eerste start schot voor de 105 km gevolgd door om 9:45u het startschot voor de 70km. Het eerste stuk was chaotisch, druk en modderig. Het was dan ook echt ‘vechten’ om de ideale lijn op het cross parcours, maar dat is gelukt :evil: . Het eerste rondje heb ik grotendeels samen gereden met een dame van de Bilthovense fietsclub (overigens was zij ook lid van de Zeeleeuwen).

Het parcours zelf vond ik heel divers en uitdagend. Korte steile klimmetjes, lange slopende steile klimmetjes, boomwortels bij het afdalen, boomwortels bij het klimmen, omgevallen bomen in diverse formaten, een afdeling met nare stenen, blubber in diverse dieptes, stukken landweg en ook wat stukken ‘herstel’ fietspad. Voor ieder wat wils ;).

Op ongeveer ¾ van het eerste rondje raakte ik de Bilthovense dame kwijt en ben ik alleen verder gegaan. Overigens ben je tijdens zo’n evenement niet echt alleen, want overal kwam ik bekende en zelfs onbekende tegen die mij aanmoedigde! Heel erg leuk! Bedankt. Doet echt wonderen met de motivatie en ook met het plezier!

Bij één van de laatste slopende klimmetjes schoot de kramp erin. Heel vervelend, maar na wat rekken/strekken en een gelletje kon ik weer verder. De laatste kilometers van de rit heb ik dan ook alleen maar met een big smile rond gereden (ja, zelfs bij die enorm steile boomwortel klim). Het einde was in zicht en ik had het gehaald. Los van mijn eigen voldane gevoel, vond ik het echt super leuk om te zien én te horen hoe een aantal Zeeleeuwen mij luidkeels aanmoedigde bij het oprijden van het finish-terrein. Geweldig. En naast een super trotse man, ook nog eens als ‘kers op de taart’ 3 felicitatie zoenen van de trainer. Mijn dag kon niet meer stuk :P .

Het doel voor deze eerste echte marathon was uitrijden en een zo goed mogelijke tijd neer zetten zonder al te veel verval. En dat is gelukt. Voor een eerste keer ben ik tevreden. Uiteraard zijn er wel verbeterpuntjes, maar al doende leert men zullen we maar zeggen ;) . En ondertussen train ik gewoon vrolijk verder bij Cees en Pim om bij de eerst volgende marathon een net iets mooier resultaat neer te zetten.Op naar het volgende leuke en uitdagende evenement… :woohoo:
Last edit: 13 apr 2015 17:28 by Suus.

Please Inloggen to join the conversation.

More
13 apr 2015 22:30 - 13 apr 2015 22:52 #9240 by Monique V.
Replied by Monique V. on topic AT: Hel van Groesbeek
Wat een mooi verhaal Suus!

Zaterdagavond begon met een gezellig etentje met Don, Suus, Bernard en ik, in Groesbeek. Relaxed dichtbij de start slapen, was ideaal. Maar toch wel stress de volgende morgen, gaan we het redden die 70 km?

Voor mij was dat na een bijna valpartij niet zo zeker meer. Na 10 km raakte ik vlak voor een bocht een boomstronk en mijn fiets gleed onder me vandaan. Niet vallen, niet vallen, dacht ik en met een gekke manoeuvre bleef ik overeind. Gevolg: alleen enorme blauwe plekken! Mijn fiets staat overal in me zal ik maar zeggen. De angst zat er wat in, maar een Zeeleeuw geeft niet snel op en al vrij snel ging het weer erg lekker. Lastig parcours op sommige plekken, waarbij ik kon merken dat alle trainingen van afgelopen jaar z'n werk deden!

De tweede ronde reden Bernard en ik wat sneller dan de eerste en het leek ook veel gemakkelijker allemaal. Ontzettend leuk waren de aanmoedigingen van de Zeeleeuwen die de 105 reden en ons in het tweede rondje inhaalden! Marcel, Marc, Herman, Ferry, en wie ik vergeet, maar jullie kwamen ook zo hard langs! De laatste klimmetjes moest ik er wel uitpersen......En ook ik hoorde bij binnenkomst nog Zeeleeuwen juichen, ook al zaten we echt in de achterhoede. Die zoenen en van Pim, die heb ik nou weer gemist.......

Zeer tevreden dat ik het uitreden heb! Op naar Amerongen!

Last edit: 13 apr 2015 22:52 by Monique V..

Please Inloggen to join the conversation.

More
14 apr 2015 12:49 #9241 by bernard
Replied by bernard on topic AT: Hel van Groesbeek
Ook de minder aangename beestjes worden weer wakker. Ik vond een (hele kleine) teek op mijn been. Het is een gezonde gewoonte om jezelf te controleren als je in het bos geweest bent. Teken kunnen de nare ziekte van Lyme overbrengen, waarvan je pas jaren later heel veel last krijgt. Echt opletten dus.

Bernard

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw