Topic-icon AT Dijk tot Dijk race

  • Mirjam
  • Mirjam's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
08 feb 2015 20:14 #9006 by Mirjam
AT Dijk tot Dijk race was created by Mirjam
De dijk tot dijk race had dit jaar weer een andere route. Eerst een stuk langs de dijk, daarna terug over de dijk en het strand- richting Sint Maarten zee en op de terugweg nog een lus bij Callantsoog. Met een flinke wind in de rug denderden we het strand op. Volgens mijn Garmin lag mijn maximum snelheid boven de 50 km/uur. Het scheelde niet veel, maar op het strand kon ik niet bij de dames kopgroep (onder leiding van Corinne!) komen. Na het keerpunt met Susan naar de tweede groep gereden. Toen we alweer vlakbij de dijk in Den-Helder waren en we werden ingehaald door de mannen, zagen we in een flits iets geels langskomen. Dat was Jolinda die ogenschijnlijk zonder moeite met de mannen mee naar voren reed, knap gedaan! Uiteindelijk met Susan over de finish gekomen (en konden het toch niet laten om te gaan sprinten :woohoo: ). Het was weer een mooie strandracedag!

Please Inloggen to join the conversation.

More
08 feb 2015 21:56 #9007 by DickD
Replied by DickD on topic AT Dijk tot Dijk race
Tegen 10 uur ben ik uit Egmond weggereden en heb toen mijn auto in Callantsoog geparkeerd. Vandaar op de fiets door de duinen naar Kijkduin gereden. Een ritje van 15 km, maar wel vol tegen de wind.
In fort Kijkduin lekker binnen gaan zitten en wat gedronken met mijn zwager. Ging pas om 12:00 naar het startvak. Dat was achteraf eigenlijk te laat want ik stond compleet achteraan.
Maar ik was door de rit wat bezweet en had ook geen zin om lange tijd in de kou te staan. Vervolgens ongelooflijk lopen vechten met mijn voorband. Daar wilde ik wat lucht uit laten lopen, maar het ventiel kwam los te zitten en het gevolg was dat mijn band helemaal leeg stond. Met geen mogelijkheid kreeg ik er nog lucht in omdat het ventiel met latex verstopt zat. :evil: Uiteindelijk met het zweet op mijn voorhoofd van het pompen net op tijd voor de start de band weer op spanning gekregen. Dus in ieder geval niet koud gehad. :) Na de start bij Kaaphoofd de dijk op. Op het schuine dijkvlak had ik steeds het idee dat ik zou wegglijden en reed dus zeer voorzichtig. Eenmaal op het strand ging het voor de wind lekker hard (teller stond steeds tussen de 40 en 45 km/uur). Eigenlijk tot paar km voor keerpunt alleen gereden. Toen alvast wat gekeken zodat ik terug tegen de wind niet in mijn eentje zou zitten. Op terugweg in een steeds groter wordende groep. Wel een aantal keer op kop geweest, maar dit keer toch vooral veel achterin gereden. :blush: En dat scheelt natuurlijk enorm, want de wind was puur tegen en harder dan ik had verwacht. Ik had niet echt veel macht in de benen. Dus uiteindelijk wel tevreden met mijn tijd van 1.32.

Please Inloggen to join the conversation.

More
09 feb 2015 10:16 #9008 by bernard
Replied by bernard on topic AT Dijk tot Dijk race
Net als Dick was ik was ook laat in het winderige frisse startvak. Vlak achter me stond iemand met grote druppels zweet op zijn kop te worstelen om weer lucht in zijn band te krijgen. Het voorgevoel was niet goed, ik was 'smorgens opgelucht dat ik niet ziek geworden was, zaterdagavond voelde ik me langzaam ziek worden. Bij het eerste klimmetje de dijk op liep al het sap uit mijn benen, ze deden het gewoon niet meer en al snel verdween de rest uit het zicht. Ik hoor allemaal stoere verhalen over hoge snelheden op de heenweg, maar ik had moeite om de 32 vast houden.

Op de terugweg samen met een bokkenrijder uit Heemskerk tegen de wind gevochten, en langzaam kwam er weer wat macht in de benen terug. Een groepje kwam on achterop, maar dat waren geen vrienden, we moesten opeens demarrages beantwoorden. Maar al dat zinloos geweld reed zichzelf compleet aan puin en ik en mijn vriend de bokkenrijder bleven glimlachend weer met zijn tweeën over.

In 45 minuten heen en in 5 kwartier moe en voldaan weer terug.

Please Inloggen to join the conversation.

More
09 feb 2015 13:43 #9009 by Walter

Please Inloggen to join the conversation.

More
09 feb 2015 17:49 #9010 by Jolinda
Replied by Jolinda on topic AT Dijk tot Dijk race
Ook van de gele flits (haha Mirjam) een verslag van een bizarre wedstrijd: Dijk tot Dijk race 2015.

Ik had er zin in! We werden letterlijk weggeschoten door een kanon, die dreunde flink door. Het eerste stuk over de weg ging met flinke tegenwind, ik keerde goed het asfalt op langs de kustlijn met wind in de rug. Het tempo zat er goed in!

Na een kleine 10 minuten moest ik de eerste dames laten gaan, geen idee hoe hard we gingen. Turbo diesel Mirjam kwam voorbij denderen, Suzan volgde. Het lukte me niet om aan te pikken. Wel weet ik dat ik op een gegeven moment in mijn eentje het gevoel had stil te staan: 40km/h op de teller. Dan moest het dus tegen de 50km/h zijn gegaan. Ondertussen bekeek ik hoe mooi de kustlijn was vandaag, vrij smal strand, zon en het zand dat over het strand stoof, genieten!

Tot en met het keerpunt in Sint-Maarten reed ik alleen, voor de wind is dat niet heel erg. Maar toen begon de terugweg met windkracht 6 (volgens mij was het 8). Eerst reed ik 18km/h maar na verloop van tijd reed ik 12 halleluja. Vlak voor Callantsoog kreeg ik gezelschap van Talisa, dat was meer dan welkom. Samen trokken we het tempo weer richting de 20.

Ik begon te rekenen. We hadden er 27km op zitten, nog 15 te gaan. Vlak daarna haalde de kopgroep van 4 man ons in. Ik zie ze veel te laat en besluit geen poging te doen om aan te sluiten. Dan komt het mannenpeloton met alle andere toppers erin voorbij. Ik probeer aan te sluiten (niet slim denk ik nog, dan rijd ik me helemaal stuk), maar het tempo valt reuze mee en ik had goede benen (die alleen de snelheid aan het begin niet bij konden benen).

Met nog een km of 10 te gaan probeer ik me goed op te schuilen in de groep. Best lastig want de wind stond op de kop, dus recht erachter. Het verbaast me dat de mannen vrij mak zijn, het verbaast me dat ik ze bij kan houden. Zit ik zomaar bij Bram Rood in het wiel, Thijs Zonneveld die even naast me komt rijden. Verrek we halen het damespeloton in. Een deel sluit aan, een deel niet. Dan heb ik best goede benen!

Opeens rijden we over de keien de dijk op. Echt gaaf, tempo hoog, een echte finale, in de mannenfinale. Even daarvoor heeft Nienke (mijn Flexwinkel teamgenootje) geschreeuwd dat ik op het podium kan rijden, ik geloof haar niet helemaal maar zij zal het wel weten. Nienke heeft tenslotte de hele tijd op kop gereden. Mijn buik kriebelt: racen!

Het keerpunt op de dijk knal ik op. Dan voor de wind op naar de finish naar Fort Kijkduin. Ik ben heel blij met mijn harde banden. Zit ik zomaar bij Ramses in het wiel. De weg loopt gemeen omhoog, doortrekken praat ik mezelf toe. Dan ben ik gefinisht. Maar vervolgens weet ik niks, eerste 5 gok ik. Maar het zou ook beter kunnen, of slechter. Na een minuut of 20 kom ik erachter dan ik 3e ben bij de dames licentiehouders! De tranen schieten in mijn ogen, zo cool.

Please Inloggen to join the conversation.

More
10 feb 2015 15:46 #9016 by Walter
Replied by Walter on topic AT Dijk tot Dijk race

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw