Topic-icon AT: Bart Brentjens Challenge 2014

  • Ferry
  • Ferry's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
More
06 okt 2014 21:38 #8446 by Ferry
AT: Bart Brentjens Challenge 2014 was created by Ferry
Zaterdag 4 Oktober was de dag dat we, Pim, Marc, Marcel en ik, af zouden reizen richting Maastricht voor de aldaar te verrijden BBC (Bart Brentjens Challenge). Met schitterend weer vertrok ik op de fiets richting Heiloo mijzelf afvragend waarom ik geen korte broek had aangedaan. Onderweg in de Zeeleeuwbus de nodige verhalen en het bananenbrood van Marcel, waren we toch weer snel in Eijsden waar we onze startbescheiden op konden halen. Nadat we daar meer bekenden hadden begroet en gesproken dan normaal in een week op het thuisfront, op weg naar het hotel. Snel inchecken en op naar de kamers om vervolgens nog even te kunnen zwemmen en een sauna te pakken. 20 bommetjes later was het zwembad zo goed als uitgestorven en had het gekrijs van kinderen plaats gemaakt voor een serene rust. Tijd voor de sauna. De eerste 15 minuten gingen nog wel. Marcel wilde nog even een relax pose aannemen, zoals uit de folders van Centerparcs, maar leerde dat de bankjes in een sauna iets te heet zijn om ontblote bovenarmen zonder bescherming op neer te leggen. Tweede ronde was geen succes en na 5 minuten, Pim al na 2, stonden we alweer buiten. Met kloppende bloedvaten op ons voorhoofd en een bijna hersenbloeding snel onder de koude douche, omkleden en weer vlot naar onze kamer om ons klaar te maken voor het buffet.
Het buffet zag er goed uit maar alvorens te kunnen beginnen moesten we nog even kiezen of we voor een all in arrangement gingen, zodat we konden drinken wat we wilden voor een vaste prijs. Nadat de keuze op het all-in arrangement was gevallen, was tevens het startschot gegeven om dan ook het onderste uit de kan te halen voor wat betreft het drinken. Meteen het eerste drankje van Pim stond niet op de kaart en moest dan ook apart afgerekend worden. Een Radler notabene. Maar dat mocht de pret niet drukken want de scampies lonkten al naar Pim. Na het eerste en tweede rondje eten met een bord vol met niet te combineren eten besloten om het daar bij te laten en ons volledig te storten op de toetjes. En dat hebben ze geweten. Een keer of vier opgeschept en het één was nog lekkerder dan het ander. Je kon blijven eten. We hebben het niet gered om 4 uur te blijven zitten maar we kwamen een eind. Rollend weer richting onze kamers maar toch nog even de fitness ruimte aangedaan. In korte tijd alle apparaten even getest. Een aantal bijna spierscheuringen verder liep de ruimte ineens vol met schreeuwende kinderen die door hun ouders op sloperstocht waren gestuurd. Lekker makkelijk en Pim genoot met volle teugen. Snel weg daar, een geplet kindervingertje lag op de loer.
Lekker in bed was ik gelukkig snel onder zeil om vervolgens wakker te worden met het geluid van een hoosbui. Zag er goed uit voor 110 km Limburg. De regen stopte rond 8 uur en ging over in een druilerig weer type. Niet droog, niet nat maar wat dan wel…… dat soort weer. Lekker ontbijten met een overdaad aan eten. Zo ook het bakje yoghurt van Marcel die steeds meer lekker dingen tegen kwam waardoor het bakje al snel te klein was voor wat er in zat. Nog even onze spullen pakken en op naar de start.
Onderweg kwamen we al diverse verkeersregelaars tegen die je naar een weiland probeerden te loodsen om te parkeren, met de nadruk op proberen. Wij waren op een missie en dat was het parkeerterrein bij de voetbalclub. Er stond echter een verkeersregelaar op de weg naar het parkeerterrein. Maar als je dan tijdens de bemiddelingen gewoon de auto langzaam verder laat rollen en gestaag de snelheid opvoert haakt de beste man op een gegeven moment vanzelf af. Een probleem was het ook niet want het terrein was op een aantal mede strijdgenoten nagenoeg leeg. Marcel nog even nerveus gemaakt dat ie echt 2 bandjes mee moest nemen op zo’n lange tocht. Die liep dan ook al snel met een rol ducktape banden op zijn fiets te plakken. Maar we weten allemaal dat als Marcel genoeg mee heeft van het één er iets anders kapot gaat. En zo geschiede. Was alleen nog even wachten op het moment wanneer dit zou gebeuren. Zelf had ik een paar dagen voor de BBC een paar tandkransen uit mijn cassette gebroken en geen spullen om een complete aandrijflijn te vervangen. Dan maar een cassette van een vorige vervanging er op gezet; lag nog naast de vuilnisbak in de schuur. Afijn de eerste kilometers waren die van een protesterende ketting die de kleine kransjes, bij een beetje kracht op de pedalen, gewoon maar oversloeg. Wat een ellende. Zodra ik een beetje kracht zette sloeg de handel weer over. Gelukkig kon ik het vrij goed redden met de grote kransjes en vond ik al snel mijn ritme. Toen diende het moment zich aan, waar we op zaten te wachten. Gemopper van Marcel dat de ketting niet meer naar zijn kleine blad wilde. En dan heb je niks aan twee binnenbandjes. Maar Marcel hield stand.
Ik heb ronduit genoten van het parcours. Alles zat erin …. gras, keien, sleuven, gras, boomwortels, klei, gras, asfalt (verwaarloosbaar weinig), gras. Over gras gesproken. Wat een geweldige substantie is dat in combinatie met klei en water. Ik heb dingen gedaan met mijn fiets die ik alleen eerder heb gezien bij een ijs speedway. Geweldig om Marc driftend, alsof ie dat al jaren zo deed, een afdaling te zien nemen. Ik heb mensen schuivers zien maken na een soort wilde dans, waarbij het voorwiel in de ene geul en het achterwiel in een andere geul, van geul wisselden zonder de berijder enige vorm van waarschuwing te geven. En dan toch nog net op tijd je fiets weten weg te trekken voor die piloten die achter je zitten en ook verwoede pogingen doen om hun ros in bedwang te houden. Petje af. Op 1 plek nog even verkeerd gereden door een bordje dat was omgedraaid. Gelukkig had ik de route ook in mijn GPS staan. Verder geen oponthoud met de pijlen. We moesten wel weer een hele grote groep inhalen die we al eerder hadden ingehaald. Zij hadden een flink stuk afgesneden waar wij eerder ook verkeerd reden. Na een km of 80 begon het wel wat zwaarder te worden zo niet voor Marc, die had van het stierenbloed van Pim gesnoept denken Marcel en ik. Marc kon nog lekker tempo houden berg op. Marcel had daarentegen een openbaring in de vorm van een zelfdenkend schakelsysteem. Bergop werd er ineens teruggeschakeld op het kleine blad. Inderdaad dat blad dat niet werkte. Bij de 95 km begon het eten weer een beetje te werken en had ik toch nog weer energie voor een eindsprint samen met Marc. Dit alles om iemand die al kilometers in ons wiel hing, en ons voorbij ging bij het ruiken van de finish, er nog even af te rijden. Helaas missie mislukt maar was nog wel ff gaaf om zo door het dorp te scheuren. Tsja en toen stonden we daar als een paar zwarte pietjes aan de finish. Een zeer geslaagd weekend met een geweldig rit. Op de thuisreis reden we de zon weer tegemoet. Niet dat we een ene pukkel zagen op een dichte mist na. Door het vochtige weer besloegen onze brillen waardoor iedereen een emmer zand achter zijn oogbollen had liggen. Mijn ogen doen nog zeer. Maar ik had het niet willen missen. Mannen bedankt, ik heb me geweldig vermaakt.
Groetjes, Ferry

Please Inloggen to join the conversation.

More
07 okt 2014 18:14 #8449 by Jos
Replied by Jos on topic AT: Bart Brentjens Challenge 2014
Prachtig verhaal Ferry maar toen ik jullie foto's van na de de BBC zag, was ik ineens minder chagrijnig dat ik onverwachts moest werken en deze marathon noodgedwongen moest laten schieten B)

Please Inloggen to join the conversation.

More
07 okt 2014 19:37 - 07 okt 2014 19:43 #8450 by Suus
Replied by Suus on topic AT: Bart Brentjens Challenge 2014
Leuk verhaal Ferry! Jullie zagen er heerlijk uit bij de finish :D.

Zondag was het zo ver ... Bart Brentjens Challenge 2014 - 75km! De hele week waren de voorspelling goed en zelfs zaterdag was het nog oké, slechts 40% kans op regen. Die gok durfde we wel te nemen.

Helaas pakte het anders uit... 's nachts om 05:00u werd ik wakker van de regen??! Hè, nee dat kan niet. Oké klein beetje is niet erg dacht ik nog. Helaas toen het wekkertje om 7u ging regende het nog steeds :angry: .

Buienradar vertoonde een niet veel optimistischer beeld, 1 grote wolk precies boven Limburg. Grrr. Evengoed vrolijk naar de start waar ons een helse tocht stond te wachten. Modder, modder en nog veel meer modder.

Meerdere keren mijn band op moeten pompen omdat er een lekje in zat en het latex niet goed zijn werk deed. Tussendoor fietsen afgespoten om alle onderdelen weer 'normaal' te laten functioneren. 1 keer wat foto's kunnen maken en daarna ging de rits van de Camelbak niet meer open en kon ik mijn telefoon niet meer pakken :S .

Al met al een leuke dag gehad met Alex, Nynke en Tamara, maar ben wel blij dat we wijselijk besloten hebben om de 55km te rijden ipv de 75km. Wat was het zwaar en wat zijn we daarna lang bezig geweest om die fietsen schoon te maken en onze kleding.

Bij deze onze finish foto:Grtjs,
Suus
Last edit: 07 okt 2014 19:43 by Suus.

Please Inloggen to join the conversation.

More
13 okt 2014 13:36 - 13 okt 2014 13:38 #8468 by Dave
Replied by Dave on topic AT: Bart Brentjens Challenge 2014
Ik kan me goed vinden in wat jullie hierboven schrijven.
Vorig jaar de 55km en dit jaar mijn
eerste marathon van boven de 100km uitgereden. Ik heb wel een bijzondere dag uitgekozen.

Zaterdagavond nog in de zon op het terras van Eijsden, zondag in de miezer regen ploeteren.
Tussen het derde en vierde service punt wist ik zeker dat ik gek was en ik straks een taxi ga bellen. Bij het vierde punt aangekomen zij mijn karakter dat ik echt niet mocht stoppen.

Uiteindelijk na 7 uur en 28 minuten was ik weer in Eijsden....

Volgend jaar maar proberen iets sneller te gaan.

Ik ben druk bezig met het monteren van mijn GoPro beelden. Deze zet ik binnen kort online
Last edit: 13 okt 2014 13:38 by Dave.

Please Inloggen to join the conversation.

More
18 okt 2014 15:46 - 18 okt 2014 15:49 #8500 by Dave
Replied by Dave on topic AT: Bart Brentjens Challenge 2014
Hier bijna 13 minuten van mijn tocht door Limburg


Last edit: 18 okt 2014 15:49 by Dave.

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw