Topic-icon Hauffalize Marathon 2014

  • Ferry
  • Ferry's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
More
29 aug 2014 13:27 - 29 aug 2014 14:17 #8334 by Ferry
Hauffalize Marathon 2014 was created by Ferry
Even een verlaat verslag van de Hauffalize marathon.

Zaterdag morgen 9:00 stond de Zeeleeuwbus weer klaar om af te reizen naar Hauffalize. Samen met Marc, Marcel, Pim en ikzelf richting Uitgeest om Herman op te pikken. Vandaar uit kon de reis beginnen. Pim zijn portemonnee vergeten en ik mijn eten maar dat kon de pret niet drukken. Pim had nog handel om geld te genereren in de vorm van sportrepen, verder kwam er uit diverse plekken in zijn tas toch nog geld. Volgens mij zit hij in het geld transport. Als ik een paar euro vind is het veel bij hem begint het 50 euro. Marc reed het eerste stuk en ik het laatste stuk naar het hotel ergens aan de rand van een afgrond wat volgens mij het eind van de wereld was, in ieder geval van de straat. Mooi spookslot er naast. Hotel was verder prima en de kamerindeling werd al besproken maar bleek niet nodig. We sliepen gezellig met z’n allen op 1 kamer.
Na de gebruikelijke inzegening van de kamer op de fiets naar Hauffalize om de stuurbordjes op te halen bij de plaatselijke sporthal. Veel te vroeg nog maar even een paar paadjes opgezocht welke ik niet gezien heb aangezien ik een stootlek opliep bij het inrijden van het pad. Bandje wisselen en rennen om te schuilen voor de met bakken tegelijk vallende regen. Bij het wachten onder het afdakje bij de sporthal kregen we, via een meisje die daar ook stond voor de inschrijving en trainingspartner was geweest van Annefleur Kalvenhaar, te horen dat laatstgenoemde was overleden tijdens het uitoefenen van haar sport. Triest.
De terugreis naar het hotel was vooral een natte. Water stond in onze schoenen en de kamer zag er dan ook al snel uit als een zwijnenstal met overal drogende kleren en schoenen. Om de volgende dag toch met droge schoenen aan de start te kunnen verschijnen de kachels aan en met ramen open slapen. Helaas die deden het niet. De airco unit kon ook verwarmen dus die stond al snel aan evenals het kacheltje op 1 van onze badkamers. Met de deur dicht liep de temperatuur hier al snel op tot een graadje of 35. De deur trok zowat krom van de hitte en de LUCHT in de badkamer. Na een lekkere maaltijd tijd voor een wandelingetje in de natuur. Een afdaling en een aantal mooie vergezichten en wat geglis en geglij verder tijd om terug te gaan. Een uitdaging in het bijna donker. Nog even wat drinken en lekker naar bed.
Aardedonker was het op de slaapkamer. Je zag echt geen hand voor ogen. Kussens zag je dan ook niet aankomen wanneer deze het luchtruim kozen.

Ontbijt werd voor deze keer vroeg opgediend en met wat aanloop problemen toch lekker ontbeten en op tijd weg voor de start. De bus konden we gelukkig vlak bij de start parkeren zodat we ons op ons gemak konden voorbereiden. Veel mensen hoopten de 100 en 120km te volbrengen dit bleek later voor velen een te zware opgaaf.

Eerst gingen PIM, Marc en Marcel van start in de 120km daarna de 100 gevold door Herman en ikzelf in de 70km. Het parcours was fantastisch. Veel klimmen, maar dat weet je in de Ardennen, maar ook veel modder en plassen. Geweldig vond ik het. Riviertje door van 50 cm diep. Plassen waren soms niet minder diep. Bij 1 plas verdween zelfs de bidon onder water. Ik heb hellingen gefietst van 35% die eigenlijk met goed fatsoen niet meer te fietsen waren. Heel goed uitgepijlt waardoor je bijna niet fout kon rijden. En dus zag ik Marcel bij de start staan samen met Mark, veel te vroeg terug dus fout gereden. Nou gaven ze de splitsing ook wel op een aparte manier aan met een bordje 100 en 120km met een hele dunne streep erdoor waaruit je op moest maken dat dat niet de 100 en 120km route was. Hier is het halve deelnemersveld verkeerd gereden. Marcel stond inmiddels te stuiteren bij de finish omdat hij gekomen was voor de 120km en dat hij die wilde rijden ook. Geen official kon Marcel echter vertellen waar hij de route kon vervolgen. Inmiddels zag ik al mensen met een dwangbuisje rondrennen om die gekke Hollander, die maar niet wilde finishen omdat ie dan verkeert geklasseerd word, in bedwang te houden. Gelukkig wist ik precies waar ze de route konden vervolgen mede doordat ik ook verkeerd was gereden door een beetje een dubieuze route verwijzing van een verkeersregelaar. De mannen even naar de splitsing gebracht en zelf de route nog even af gereden. Weer een helling van 30% of meer en een mooie technische afdaling. Het is gewoonweg genieten daar. Je ziet veel mensen lopen waar wij Zeeleeuwen gewoon bleven fietsen dankzij de techniek trainingen. Veel wortel paden waar je goed moet blijven opletten. Gelukkig geen lekke banden of ander leed. Op naar de bus en wachten op de mannen van de 120 km Pim kwam als eerste binnen als de beste 40+ man binnen de Sforz cup op de 120km. Marcel en Marc lieten nog een uurtje of 4 op zich wachten. Maarja ze waren al een keer gefinisht dus geen klassering.

Snel de spullen afspoelen, prima geregeld allemaal, en in de bus richting Nederland. Onderweg nog even gegeten om vervolgens om 23:30 in Heiloo aan te komen.

Mannen het was weer een geweldig weekend. Heb vast het 1 en ander vergeten maar dan moeten jullie de volgende keer maar mee gaan. Het is zeer de moeite waard maar houd er rekening mee dat het niet te vergelijken is met Amerongen oid. En dat het wel een stuk zwaarder terrein is.


Bijlage niet gevonden

Last edit: 29 aug 2014 14:17 by de zeeleeuw.

Please Inloggen to join the conversation.

More
29 aug 2014 14:13 - 29 aug 2014 14:17 #8335 by de zeeleeuw
Replied by de zeeleeuw on topic Hauffalize Marathon 2014
Was zeker een super weekend Ferry en het ging ook top. heb een mooie 8ste plaats bij de masters gehaald en waarschijnlijk nog hoger omdat er voor me nog zaten die niet de 120 hebben gereden maar hebben afgestoken en de 100 hebben gedaan. Voor de marathon cup was ik eerste en daarmee 1000 punten bij elkaar gehaald, daar sta ik nou in de top 5.
Heb enorm genoten, veel gelachen, mooie route gebiked, bikster getroost na mededeling van overlijden van haar trainingsmaatje , lekker gegeten etc etc. helaas ook verkeerd gereden maar kon nog optijd weer omkeren en omhoog klimmen om route weer op te pakken.

Morgen naar Duitsland voor weer een marathon , ik heb er zin in.
Mannen enorm bedankt voor het gave weekend met de 40 +

Nog meer foto' s op : www.facebook.com/media/set/?set=a.825415...9&type=3&uploaded=17


Bijlage niet gevonden

Groeten de zeeleeuw

de zeeleeuw
Last edit: 29 aug 2014 14:17 by de zeeleeuw.

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw