Topic-icon Salzkammergut Trophy 2014

  • lefty-rider
  • lefty-rider's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
More
15 juli 2014 15:31 #8242 by lefty-rider
Salzkammergut Trophy 2014 was created by lefty-rider
Salzkammergut A-strecke.

Afgelopen zaterdag 12 juli stond ik aan de start van de Salzkammergut MTB marathon voor de lange afstand, 211 km en 7049 hoogtemeters met startnummer 620.
Voor mij was dit geen verjaardagscadeau zoals bij Pim :) maar een wens die het afgelopen jaar is gekomen, vorige jaar de B-strecke gereden 119 km en 3800 hoogtemeters dus dit jaar de lange strecke :blink: . Afgelopen februari gestart met trainen via Webtrainer,een serieus doel vraagt om gerichte trainingen, met diverse tussendoel op het programma naar dit hoofddoel getraind :) .
Afgelopen zaterdag morgen om 3:30 opgestaan voor een ontbijt en om 4h bracht Carolien en Lars mijn weg naar Bad Goisern :kiss: waar het startschot om 5uur werd gegeven :blink: . Stond er met ruim 700 deelnemers voor de lange afstand, toen was het nog droog en ruim 12 graden.
De start is zeker niet chaotisch iedereen reed relax weg het zal toch een lange dag worden dus daar wordt het verschil niet gemaakt, al snel de eerste lange beklimming waarvan er nog veel zullen volgen. Tijdens deze beklimming is het regenen ook begonnen en dat is met af en toe een kleinen tussen pauze door gegaan tot 12uur in de middag :angry: , daarna klaarde het iets op en kon het regenjasje uit en heel veel later ook de Zeeleeuwen body warmer.
De beklimmingen waren lange maar de afdalingen waren zeker wel technisch met natte rots blokken, wortels en heel veel bagger, en dus niet alleen maar schotter afdalingen waar voor offroad begrippen zeker hoge snelheden gehaald worden, op een stukje 80km/h geklokt, zag het pas achteraf, anders had ik wel eerder geremd :whistle: :whistle: .
Verzorgingsposten waren er genoeg 17 stuks, maar het is ook wel erg lekker om je eigen energiedrank en gelletjes te gebruiken en dat te krijgen van je persoonlijke verzorgsters :kiss: , zij stond in Wiessenbach waar ik drie keer langs kwam, en had ook een heel voedingsplan gemaakt.
Na een vlakke ronde om de Hallstattersee met ruim 140 km op de teller mocht er begonnen worden aan de beklimming van de Salzberg wat een hufter van een berg met stukje van meer dan 25% erin en het beste was er toen wel al vanaf :blink: , op karakter verder gereden met hartslagwaardes die er niet meer toe deden.
Na 20uur sávonds reed ik onder het finish doek door waar ik werd opgewacht door de kids en Carolien en heel veel enthousiaste mensen die de finishers aanmoedigde. En wat smaakt een sportweissen biertje (wel alcoholvrij) heerlijk na zo’n dag van 15 uur op de fiets te hebben gezeten :) , en ruim 11000kcal te hebben verbrand.
Na een verkwikkende douche voelde ik me moe maar voldaan. En is dit voor herhaling vatbaar dat weet ik nog niet, maar het was wel een super gaaf evenement in een prachtige omgeving, al was daar door het weer niet altijd veel van te zien.
Nu genieten van het vervolg van de zomervakantie.

Ciao Ciao, Herman B) B) .

Please Inloggen to join the conversation.

More
15 juli 2014 23:39 #8245 by Reny
Replied by Reny on topic Salzkammergut Trophy 2014
Klinkt heel heftig!!! Maar top gedaan zeg

Please Inloggen to join the conversation.

More
18 juli 2014 16:33 #8249 by Benny Hill
Replied by Benny Hill on topic Salzkammergut Trophy 2014
chapeau, echt knap van je.

Please Inloggen to join the conversation.

More
20 juli 2014 12:22 #8250 by Ome Ton
Replied by Ome Ton on topic Salzkammergut Trophy 2014
Heel Stoer en super knap :)

respect man

Please Inloggen to join the conversation.

More
28 juli 2014 09:27 #8263 by MTBé René
Replied by MTBé René on topic Salzkammergut Trophy 2014
Hé Herman, respect voor jouw prestatie hoor. Zelf reed ik de 119 km met ruim 3800 hoogtemeters en dat vond ik meer dan genoeg. Bij een van de verzorgingsposten nog jouw vrouw en kids gesproken. Zij waren verbaasd nog een Zeeleeuw aan te treffen.
Ik heb er uiteindelijk 7 uur, 59 minuten en 5 seconden over gedaan. Ondanks het slechte weer toch 8 minuten sneller dan vorig jaar.

Er reed nog een derde zeeleeuw mee, nl. Amanda. Op de 37,9 km met 1.114 hoogtemeters werd zij in haar klasse 9e.

Please Inloggen to join the conversation.

  • lefty-rider
  • lefty-rider's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Senior Boarder
More
28 juli 2014 18:05 #8264 by lefty-rider
Replied by lefty-rider on topic Salzkammergut Trophy 2014
Ha die Rene ik hoorde van mijn vrouw dat ze jouw gespot had, en een mooie prestatie van jullie beide,klasse hoor zeker voor Amanda.
Blijft een hele gave omgeving.

grt..Herman.

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw