Topic-icon Verslagje Erbeskopf Marathon 13.07

  • de zeeleeuw
  • de zeeleeuw's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
More
14 juli 2014 15:03 - 14 juli 2014 15:18 #8239 by de zeeleeuw
Verslagje Erbeskopf Marathon 13.07 was created by de zeeleeuw
Verslagje Erbeskopf Marathon 13.07

Zaterdag op mijn 49ste verjaardag afgereisd naar het plaatsje Thalfang in de Eifel (Duitsland) Eerst nog even naar Trier om met de kids de stad in te gaan en daarna de spullen ophalen voor de wedstrijd van 110 km. Nr 125 op de bike gemonteerd en op naar de plaatselijk pizzeria voor een bord overheerlijke pasta.
In de nacht van zaterdag op zondag regen regen en nog eens regen + hele harde onweer , dat belooft wat voor de wedstrijd die ochtend.
Maar gelukkig bij de start was het droog en om 9.00 uur werden we weg geschoten, eerst een rondje van 8 km klimmen en dalen om weer door de finish te komen voor de rest van de 110 km. Het parcours was heel blubberig en de klimmen waren soms heel steil dan weer mooi lopend heel lang, er waren echt prachtige single tracks , steile afdalingen, ski pistes waar we over naar beneden denderde, weilanden etc etc. Echt alles zat erin wat een marathon mooi maakt.
Mezelf niet gek laten maken in het begin, ze vlogen er meteen in maar ik bleef eigen tempo rijden. Ik vond mijn ritme en kon lekker gaan versnellen en veel bikers weer in gaan halen. Bij elke verzorgingspost even snel wat gegeten en gedronken zodat ik geen hongerklop zou krijgen en de nodige jelletjes en reepjes die ik mee had onderweg opgegeten.
Verrassing was dat ik bij de post op 73 km onderaan de ski piste Ella en de kids zag staan, leuk om dan ff door hun aangemoedigd te worden. Laatste 10 km was de het beste er wel af maar kon toch nog goed doorrijden maar wel met meer moeite.
Over de finish met een heel goed gevoel en dat bleek ook wel uit de uitslag want ik was in totaal 21ste geworden en 5e master. Dat was prijzengeld maar daar kwam ik thuis pas achter. Snel een paar colaatjes gedronken en de fiets afgespoten en naar hotel voor een warme douche.

Het was een top weekend en dit was een mooi verjaardagen cadeau, mooie zaken gedaan in het Sforz marathon klassement waar deze wedstrijd voor mee telde.

Groeten de Zeeleeuw

de zeeleeuw
Last edit: 14 juli 2014 15:18 by de zeeleeuw.

Please Inloggen to join the conversation.

More
15 juli 2014 23:41 #8246 by Reny
Replied by Reny on topic Verslagje Erbeskopf Marathon 13.07
Wat zal die douche lekker zijn geweest :laugh: (over nodig hebben we het natuurlijk niet ;) )

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw