Topic-icon AT: Strandrace Rockanje

 • de zeeleeuw
 • de zeeleeuw's Profielfoto Topic Author
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
More
16 feb 2014 17:04 - 17 feb 2014 15:01 #7531 by de zeeleeuw
AT: Strandrace Rockanje was created by de zeeleeuw
Vanmorgen om 7.30 uur met 2 bussen vertrokken vanaf ZLP naar Rockanje. Joep, jan, Robert en George in de bus Joep Schut bus en Marc,Olga, Ferry, Marcel en ik in de Zeeleeuwbus.
Vol goede moet en met een zelfgebakken bananenbrood van Marcel moest het vandaag helemaal goed komen bij een mooie strandrace in Rockanje. startnummer halen en met een groep inrijden, ff naar de moeilijk home toe met drab en gladde stukken en toen naar de start. Ik mocht bij eerst 50 starten en kon plaats nemen op eerste startrij, de rest moest een stukje naar achter starten. Toch waren er weer veel zeeleeuwen aan de start, zo zag ik Corinne, Mirjam, Maurice, Bart S , Peter H en Monique ook nog rond biken op het zware parcours.

De uitslagen zijn als ik dit schrijf nog niet online maar ik weet van mezelf dat in rond plek 20 ben geëindigd
en daar heel tevreden mee was. Bram Imming is 6e geworden na een lekke band en een inhaal race.

Kortom een prachtige dag , mooie uitslag, lekker bananenbrood en nog een sandwich met cola bij van der Valk bij Schiphol.

Uitslagen volgen net als de verhalen van de andere bikers hoop ik.

(Marc bedankt voor het aanpakken van de jasjes, het schoon maken van de fiets en het rijden, fijn dat je dit allemaal deed omdat je niet fit was voor de wedstrijd)

Groeten de Zeeleeuw

de zeeleeuw
Last edit: 17 feb 2014 15:01 by de zeeleeuw.

Please Inloggen to join the conversation.

More
16 feb 2014 17:19 #7532 by Aart
Replied by Aart on topic AT: Strandrace Rockanje
Rockanje 2014

Gisteravond even wat stress, eerst zat een derailleurwieltje vast, en daarna de body los. Daar mijn ATB wiel in reparatie is geen reserve..... maar om 12uur kon ik toch te bed, dacht dat het het ging houden vandaag!!

Vanochtend om 07.50 opgehaald door Ruud en Annemarie, George was niet fit genoeg. In Rockanje was het druk bij de inschrijving, op het strand gekomen stonden de eersten al in het startvak, ik dus maar aangesloten en Annemarie warm rijden. De start was wat rustiger dit jaar, kwam in mooie waaier en dat we Annemarie bijhaalden kon ze mooi aanhaken.

Het strand was goed, paar mindere stukjes, het mulle stuk voor de slibplaat was nu goed rijdbaar dus lekker de bagger in.... door de duinen naar het fietspad en terug. Kwamen hier met wat Zeeleeuwen te rijden zo ook op het strand. Hadden wat onruststokers in de waaier maar op advies van Zeeleeuw Sjors(?) lieten we die wegrijden, gevolg; een lekker geolied rijdende waaiermachine; top!! Zo over het strand naar de start/ finish en door naar het keerpunt. Moest daar toch even vd fiets maar ons groepje bleef eigenlijk lekker bij elkaar.

Zo weer naar de prut en de duinen, het fietspad en ik kwam lekker door het zand, kon ik even op de groep wachten en tezamen tegen de wind in. Na de draai kwam de wind nog even lekker van achter dus als een raket naar de finish. Heerlijk gereden.

Kleine waaiertjes, prima samenwerking!!! Dank Zeeleeuwen! ;)

Please Inloggen to join the conversation.

More
16 feb 2014 20:20 #7535 by GeorgeB
Replied by GeorgeB on topic AT: Strandrace Rockanje
Ja, ik wilde eigenlijk vandaag niets gaan schrijven :) want ik wilde niet gaan vallen :woohoo: , fietsen slopen of :evil: wat dan ook. Hoe anders kan dat zijn voor de start. Terwijl ik een laatste reep weg hap voel ik iets kraken en zit er iets hards in mijn mond. Ik kan het nog net uit de laatste kruimels te vissen en wat blijkt....na vorige week mijn achtervork te hebben gebroken was er nu een tand afgebroken :woohoo: :whistle: Joep dacht blijkbaar dat ik een dolletje maakte totdat ik het eindresultaat liet zien aan het eind van de race :ohmy:

Dus dat word een bezoek aan de tandarts deze week :silly: :blink: :(

De race liep in het begin niet echt soepel, de benen liepen snel vol en na 4km zaten de benen erdoorheen. Dit duurde een km of 3 totdat ik Marcel H in het vizier kreeg. Bij het stukje over de weg kon ik bij zijn groep aansluiten en bleef ruim een halve wedstrijd meerijden. Met Aart, Annemarie en nog een paar anderen wisten we de wedstrijd uit te rijden. Een kleine 400mtr voor de finish ging ik er als eerste (net te vroeg) van door om als 4de van de groep te eindigen.

Aart, er zaten inderdaad 2 :evil: onruststokers in het groepje die de boel kapot wilde rijden. Daarom riep ik na de 3de poging van de heren dat we ze maar moesten laten gaan. Ze hebben er ook weinig mee bereikt :woohoo:
Was ook enigszins verbaasd dat iedereen daar mee instemde en dat we als een gladde geoliede waaier door konden rijden.

Please Inloggen to join the conversation.

 • de zeeleeuw
 • de zeeleeuw's Profielfoto Topic Author
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
More
16 feb 2014 20:25 #7537 by de zeeleeuw
Replied by de zeeleeuw on topic AT: Strandrace Rockanje
Gelukkig hebben we de foto' s nog van de diverse zeeleeuwen met dank aan Femke Hof.

www.facebook.com/media/set/?set=a.728985...9&type=3&uploaded=15Groeten de zeeleeuw

de zeeleeuw

Please Inloggen to join the conversation.

 • de zeeleeuw
 • de zeeleeuw's Profielfoto Topic Author
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
More
16 feb 2014 20:30 #7538 by de zeeleeuw
Replied by de zeeleeuw on topic AT: Strandrace Rockanje
En hier de uitslagen

nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2014...ockanje/40k_Tot.html

Toch nog een mooie 18e plaats

de zeeleeuw

Please Inloggen to join the conversation.

More
17 feb 2014 13:24 - 17 feb 2014 13:26 #7543 by Robert
Replied by Robert on topic AT: Strandrace Rockanje
Mijn eerste deelname aan Rockanje en het was zeker voor herhaling vatbaar. Na de start gelijk in het wiel van Joep en Jan, wat toch wat opportunistisch was :ohmy: , en dus toch maar laten lopen. Bij het eerste keerpunt had ik het zwaar en kon ik mijn groep (met Corinne) op het strand niet meer volgen. George was toen al voorbij gekomen. Na een tijdje met Bart Stoke (die ook van achteruit kwam) samen gereden te hebben werden we door een grote groep opgeslokt met Mirjam en Olga en konden we daarin meedraaien.

Met af en toe hangen en wurgen deze groep toch tot het einde weten vast te houden (helaas waaide Bart er al weer snel af) en kon ik mij opmaken voor de eindsprint. Hier kon ik gelukkig (als oud-sprinter) mijn kunstje vertonen :laugh: . Al met al vond ik het een pittige wedstrijd in een mooie afwijkende strandomgeving (bochten op het strand dus invloed wind verandert).
Last edit: 17 feb 2014 13:26 by Robert.

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw