Topic-icon AT Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk

  • RichardD
  • RichardD's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
More
08 dec 2013 15:56 #7107 by RichardD
AT Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk was created by RichardD
Vanmorgen was de strandrace van Noordwijk. Ik had me er al op 1 september voor ingeschreven, maar schijnbaar maakte dat niet uit voor het startnummer: 449 :angry: .
Bij de start bleek meteen wat een gat er dan valt met de eerste 100, aansluiten was nagenoeg onmogelijk (behalve voor Bob, maar die rijdt ook wel beresterk :) ).
Om toch zover mogelijk voorin te komen voor het draaipunt (terug was tegenwind) vroeg de heenweg een stevige inspanning :pinch: . We haalden een flink aantal rijders in en pikten ook Joep op. Op een korte breuk in de groep na, bleven we aardig bij elkaar. Het slot van de race was pittig, maar met name Wouter reed sterk tot aan de finish. In de uitslag (op basis van de brutotijd :evil: ) zie je het gat met het eerste startvak. Klassering is niet wat ik er van gehoopt had, maar de vorm begint weer te komen. :)

Please Inloggen to join the conversation.

More
08 dec 2013 16:08 #7108 by Dave
Replied by Dave on topic AT Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk
Voor mij was het de eerste strand race van het jaar.
Bij de start stond ik nog met een paar "zeeleeuwen" van Trainingsgroep 3 in het vak.

Direct op het strand bleek ik mijn goede benen thuis te hebben gelaten. Na 2 uur en 20 minuten was ik eindelijk terug in Noordwijk.
Een loodzware race waarbij ik regelmatig groepjes moest laten gaan. :angry: :angry:

Ik ga een hoop kilometers trainen en dan hopelijk de volgende race mijn goede benen mee naar het strand :laugh: :laugh:

Please Inloggen to join the conversation.

More
08 dec 2013 17:23 #7110 by bernard
Replied by bernard on topic AT Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk
Mijn derde strandrace(ooit) vandaag gereden. "Un jour sans", de benen deden meteen pijn, dat is niet erg, als je heel hard gaat en veel mensen inhaalt, maar de hartslagmeter gaf aan dat ik een duurtraining aan het doen was. De sprintjes en de estafette van de duintraining van Pim van gisteren waren duidelijk nog niet verteerd.

Deze derde race had ook weer een derde les. Ook met wind mee is het gunstig om in waaiers te rijden. Daar kom je achter als er een hele sliert aan je wiel hangt. Bij het keerpunt veranderde niet alleen de rijrichting maar ook de moraal. In plaats van fier op kop, pezen om te overleven in een mega-waaier, met mega-idioten die niet kunnen sturen. Ik wapperde er dan na een tijdje vanaf. In de volgende mega-waaier ging het beter, waar een zeeleeuw (volgens mij Kevin) nogal actief was. Helmpje af!

Monique besloot om ondanks dat haar knie nog niet helemaal ok is toch te starten. Door rustig te starten, kon ze in ieder geval uitrijden, en eindigde zo als laatste dame. Maar liet nog wel enkele heren achter zich, wat is nou het zwakke geslacht?

Please Inloggen to join the conversation.

More
08 dec 2013 21:24 #7112 by bob
Replied by bob on topic AT Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk
Om half acht vertrok de Schut-bus bij Frank vandaan, daarna Ridder Jan opgehaald en op pad naar Noordwijk. Lekker bakkie bij de startnummer-uitgifte en daarna de startvakken in. Gelukkig mochten we bijna achteraan starten, dan is het strand alvast opgewarmd...
Een hele inhaalrace om wat meer naar voor toe te komen. Toen samen met Alieke (en een profiteur in het wiel)kop-over-kop naar IJmuiden gereden, maar op de terugweg moesten we toch wachten op een groeppie. Dat wilde niet lukken... door al dat gegooi met krachten was bij mij echt het beste eraf. Bij Noordwijk was ik blij dat ik er niet afwapperde... De laatste 4 km deed wat pijn in de beentjes :sick: en de strandopgang was een gevecht tegen de kramp. Bijna kruipend naar boven en de boulevard nog wel kunnen fietsen... Al met al een heerlijk daggie uit. Genoten van het strand en de mooie vergezichten :whistle: .
Team Oost, het was me een genoegen! grt bob

Please Inloggen to join the conversation.

More
09 dec 2013 17:16 #7117 by Jan
Replied by Jan on topic AT Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk
Ja Bob wij hebben het toch mooi voor elkaar met Joep :)
Aangezien ik een hoog nummer had moest ook ik in het halve startveld beginnen.
Nu heb ik daar eigenlijk niet zo veel moeite mee en het doel werd jagen op Frank en Joep :whistle:
Aangesloten bij Frank en lekker een stuk samen gereden met een mooi tempo, inmiddels zat Monique ook in de groep en die was gebrand op een mooie uitslag :woohoo:
Dit ging zo makkelijk dat Monique en ik de groep hadden losgereden bij [denk ik] een wat slechter stuk strand.
Bij het keerpunt kijken om wat mensen te verzamelen voor de terugweg al gauw hadden we een groep die veel te groot was :evil:
Er kwam geen samenwerking en het tempo leek wel een JOJO best wel zonde daar is gewoon tijd verspild.
Helaas was het strand veel te goed en lukte het niet om met een groepje weg te komen.
Dennis Bruin kwam met de wijze woorden, laat maar Jan het heeft geen zin :(
Het laatste gedeelte me zelf op de spaarstand gezet om vlakbij de boulevard voor de hele groep [inmiddels meer als 40]te proberen te eindigen.


Groeten Jan

Please Inloggen to join the conversation.

More
09 dec 2013 20:08 #7119 by joep
Replied by joep on topic AT Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk
Ook maar even mijn ervaring opschrijven!!!!!Vorig jaar 83 ste geworden dus mocht helemaal vooraan starten.Bij ons in het startvak was nog veel ruimte over dus dachten sommige rijders met startnummer 700 dat ze daar wel mochten staan.Ze werden terecht teruggewezen en werden er niet vrolijker van.Ik snap dat ook wel als je vooraan in het algemeen klassement staat maar ja je moet ergens een streep zetten.Misschien dat de KNWU daar nog even over moet gaan nadenken hoe ze dat volgend jaar gaan oplossen !!! :laugh: :laugh:
De wedstrijd dan maar.Ik voelde me niet top had vrijdag een koudje opgelopen.Bezwetend in een t-shirt even naar buiten moet je ook niet doen !!!!
Voor de wind ging het hard 40-42 km per uur naar Ijmuiden.Ik voelde dat ik boven mijn omslagpunt zat te rijden.Ik dacht ik blijf hier bij deze groep rijden omdat ik wist dat het tegen wind een stuk zachter zou gaan.Zat samen met Heli,Ben Jeroen en Bob in een mooie groep.Helaas zat ik er vlak voor ijmuiden toch wel even doorheen en moest ik de groep laten gaan.Op terugweg kwam ik in een groep met Richard en later Wouter en daar werd in eerste instantie lekker gedraaid.Helaas werd de groep veel te groot en moest ik er weer een keer af.Ik voelde wel aan de beentjes dat het er vandaag niet veel meer in zat.Al met al toch wel lekker gereden met de wetenschap dat ik me niet helemaal tof voelde.Op naar de Deining-race.


Joep

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw