Topic-icon AT BeachChallenge Scheveningen

  • Steffen
  • Steffen's Profielfoto Topic Author
  • Offline
  • Expert Boarder
  • Expert Boarder
More
26 nov 2013 16:58 #7040 by Steffen
AT BeachChallenge Scheveningen was created by Steffen
Omdat niemand een AT begint, zal ik het maar doen. In de hoop dat anderen ook hun verhaal kwijt willen, want ik ben wel benieuwd naar diverse ervaringen.

Het was wel een bijzondere challenge, dit jaar.
De dag begon al vroeg, om 7:30 moest ik al bij de ring staan om opgepikt te worden door Joep. Wat is dat toch heerlijk, zo'n grote bus, en de laadruimte is nog verwarmd ook, dus de fietsen hoefden geen warming-up te doen in Scheveningen. Wij hebben het ook maar gedaan met een kop koffie. Heerlijk. We kwamen lekker warm het startvak in, maar stonden wel achteraan in het vak..... :angry: zo heb elk voordeel z'n nadeel ;-) Er stonden genoeg mensen voor me om in te halen... zo'n 300 !!!! De eerste 10 had ik met de start al te pakken. Daarna flink tempo maken. Toen kwam Wouter voorbij, met Herman en Jos in z'n wiel, ik kon net aanhaken. En die Wouter was zaterdag op stoom!!!! Gedurende de hele race kwam hij me wel 5 keer achterop en was ik blij dat ik op mijn wenkbrauwen in zijn wiel kon blijven. De loopstukken gingen mij wat beter af dan Wouter... :whistle: :S De eerste strandafgang konden we achteraan aansluiten in de file. Op het fietspad kwam Wouter weer voorbijzeilen. De strandopgang was steil naar beneden, maar door onze goede trainingen wel fietsend te doen. Toen lekker voor de wind naar Scheveningen. Moniek sloot ook nog aan. Bij het keerpunt hollend achteraan de groep die voor ons reed aan kunnen sluiten, maar de eerste 500 meter moest ik toch wel even tot het gaatje om echt aan te kunnen sluiten. In deze groep reden de dames 3,4 en 5 (volgens de speaker, die btw ook nog even mijn naam noemde :laugh: ;) ik was zeer vereerd!!) Ook Marcel reed in deze groep, en deed flink wat kopwerk. Daar heb ik me de eerste kilometers niet mee bemoeid, omdat ik toch wel even bij moest komen. :sick: :blush: En ja hoor, daar was hij weer, de beresterke Wouter! :ohmy: :laugh:
Strand-af en -op heb ik hem niet meer gezien, maar halverwege Scheveningen kwam hij alweer voorbij jakkeren! pffff, kon net aanhaken. Bij de boog, waar ik dacht dat de finish was hem maar even voor laten gaan, dat had hij zeker wel verdiend, maar toen bleek de finish toch echt op de boulevard te liggen. In dat stukje toch weer 10 seconden op hem uitgelopen. Sorry Wouter!
Na een heerlijk stuk vlaai weer op huis aan, in de warme oost-bus. Het was me weer een waar genoegen!

Please Inloggen to join the conversation.

More
26 nov 2013 21:44 #7047 by GeorgeB
Replied by GeorgeB on topic AT BeachChallenge Scheveningen
Helaas vond ik deze RBC minder dan die van vorig jaar. Naar mijn idee teveel lopen, bij de start :( , strand af :angry: , strand op :blink: , finish. :S ....en dan nog een keer :evil: . Ook de Video was dit keer niet echt top, vrijwel allemaal filmpjes met daarop.....lopen :sick: lopen.
Wel lekker gereden, maar echt enthousiast kan ik nog steeds niet worden, en volgens mij ben ik niet de enige :woohoo:

Please Inloggen to join the conversation.

More
28 nov 2013 10:52 #7058 by bernard
Replied by bernard on topic AT BeachChallenge Scheveningen
Omdat het 2 maal heen en weer naar Katwijk was, en je dus eventueel halverwege kon uitstappen ging de nog steeds wat geblesseerde Monique ook mee. Haar knie hield het boven verwachting goed, en werd het hele traject gereden, misschien wel dankzij die loopstukken, die voor wat afwisseling in de belasting zorgen.

Omdat Monique basislid van de KNWU is, mocht zij wel vooraan starten, dat lijkt me ook wel wat dus meteen maar geregeld van de week.

Zit in een best lekker groepje en dan kiezen ze een verkeerde lijn, alsof ze nog nooit op het strand gereden hebben (zegt deze eerstejaars zeeleeuw), maar afhaken is geen optie en dus rijden we even later door wat diepe stukken water.

Die loopstukken waren best lang, eigenlijk iets te lang voor mijn linkerkuit, want daar begon zich een probleempje te vormen. Afdalen van de steile en mulle afgang was voor mij geen optie, en in de zachte stukken moest ik al vrij snel van de fiets af. Misschien als Arie een keer vroeg klaar is met een training dat we daar wat extra aandacht kunnen besteden.

Het tweede keerpunt ging al veel beter, lang doorrijden over het harde stuk, pas op het allerlaatst naar rechts, over iets minder mul spul langs het randje zolang mogelijk doorrijden, en dan met het hart in de keel de fiets door een spoortje omhoogduwen. De rest van de waaier was afgeschud en ik heb ze niet meer gezien.

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw