Topic-icon GP Groot Re-cycle

  • sietsewatkaniefietse
  • sietsewatkaniefietse's Profielfoto Topic Author
  • Bezoeker
  • Bezoeker
01 juli 2013 18:05 #6423 by sietsewatkaniefietse
GP Groot Re-cycle was created by sietsewatkaniefietse
Hierbij mijn verslag van de (achteraf) succesvolle wedstrijd bij GP Groot.

Bij aankomst eerst mijn stuurbordje en chip opgehaald. Vervolgens even een verkenningsronde gemaakt. Er zat inderdaad een diversiteit aan parcours in. Asfalt, asfalt met grind, alleen grind, grind met glas en tegelstukjes, fijngemalen zeiknatte stukjes hout, 1 of andere gort droge stuivende van alles en nog wat rotzooi, blubberplassen, uitgedroogde harde zandberg, metalen rijplaten, en een singletrack grasberg.
Alles bij elkaar smaakte heel typisch, dus proberen vaak met je mond dicht te rijden :sick:

Nog een tweede pracoursverkenningsrondje gedaan, kom ik weer bij de start, stond iedereen al opgesteld. Het was nog een kwartier voor tijd, ik had het idee dat ik nog tijd zat had. NOT!! :( Niet echt meer goed kunnen opwarmen, maar dat is niet anders.Fiets over het hek getild en aangesloten op de ongeveer derde rij.

Na het startsignaal proberen een beetje naar voren te rijden, maar er werd gelijk hard gereden. Het ging over breed asfalt, meteen daarna linksaf een ook brede asfaltweg stijl omhoog. Dit om gelijk een goede verdeling te krijgen. Ik had hier moeite om goed mee te komen. Na deze, wat ingekorte, startronde kwam ik als ongeveer 16e door. 1 man op kop, gevolgd door een groepje van een man of 4, daar weer een groep van een man of 8 achter. Daarachter zat ik, en ik kwam na een aantal ronden wat meer naar voren. Ik reed samen met Ton Slippens, die kon prachtig hard rechtdoor stampen, maar technisch was hij weer nergens. Hierdoor konden we elkaar mooi ondersteunen. Ik hoorde dat ik 8ste plek reed. Een paar rondes verder hoorde ik ineens dat wij met zn tweeen als nr 4 en 5 nog 20 seconden achter de nummer 3 reden. Er waren er dus een aantal tussenuitgevallen. Ik heb er ook veel gezien met lekke banden, en gehoord over vele schuivers.

Op het moment dat ik bij de nr 3 kwam, was Ton Slippens niet meer in mn wiel. Ik sloot aan bij Gerard Ursem, waarna hij ruimte maakte voor mij. Ik zette het gas erop en stoempte weg. Bij het draaipunt 200 meter verder, zag ik dat hij in mn wiel zat. Ik wist ff niet wat ik moest doen. Hij speelde misschien wel een spelletje. Maar een halve ronde verder, na nog wat prikkels te hebben gegeven, had ik een gaatje. Nu moest hij het weer zelf doen, en kon ik mijn eigen race weer rijden.

Met de teller op 103 minuten, kwam ik aan bij de finish, en dacht dat ik klaar was. Maar dit bleek dus niet, ik mocht :woohoo: nog een rondje... pfff. Gelukkig afgelopen maanden genoeg duurwerk gedaan, waardoor ik eigenlijk niet inkakte en de laatste ronde nog eens gas kon geven.

Achteraf bleek dat ik heel dicht bij de nummers 1 en 2 kwam, maar dat was niet te zien door het ontwerp van het parcour. Je kon alleen degene volgen die op 20 seconden voor je zat.
Ik vond dit al heel wat, nog nooit een podium mogen betreden bij een open wedstrijd!! super blij mee!! :silly: :silly:

Super geslaagde zondag dus, mede dankzij alle supporters die (mij) kwamen aanmoedigen. Echt bedankt!!!!!

Sietse (wat kan ie fietse) :whistle: :whistle: :P :P

Please Inloggen to join the conversation.

More
01 juli 2013 20:16 #6425 by Ferry
Replied by Ferry on topic GP Groot Re-cycle
Knappe prestatie. Zat er natuurlijk ook wel aan te komen. Je rijd de laatste tijd erg sterk. Het is geen 580 km maar toch petje af.

Gr. Ferry

Please Inloggen to join the conversation.

Moderators: de zeeleeuw