person_outline
search
MARATHON CUP

MARATHON CUP

In het zomerseizoen rijden veel Zeeleeuwen MTB marathons in Nederland en in het buitenland. De marathons worden over de mooiste parcoursen uitgezet, waarbij vaak veel geklommen moet worden. Meestal kan er gekozen worden tussen meerdere afstanden.
 
SforZ Marathoncup
Houd je van mountainbiken, klimmen en mooie natuur? Dan is de SforZ Marathoncup wellicht iets voor je. In dit regelmatigheidsklassement kan je op leeftijdcategorie en afstand (korte- en lange afstand) punten halen, en je dus meten met andere deelnemers. 
Deze cup is een serie van 7 wedstrijden, twee in Nederland en de overige in Duitsland.
Uiteindelijk tellen je 4 beste resultaten, je mag er dus 3 schrappen of niet starten.

Er zijn prijzen voor de top 5 per categorie en voor het winnende team in het team klassement is er een heuse wisselbokaal. Ook zal er in 2016 weer een open NK mtb marathon plaatsvinden, ditmaal zal er in de Rursee marathon gestreden gaan worden voor de Rood, wit en blauwe tricots.

De 'korte' afstand is meestal 60-70 kilometer en de lange afstand 90-120 kilometer, dit verschilt per wedstrijd.
Voor dames die dit te lang vinden is er nog een extra korte afstand. Deze korte afstand is gem. 35 km lang en heeft gemiddeld ca 800 hoogtemeters. De meest technische passages zijn meestal niet opgenomen in de korte afstand, waardoor het parcours voor iedereen te fietsen is die ca 2.5 uur achter elkaar kan mountainbiken, al dan niet met enkele korte pauzes. Twee rondes Schoorl is een goede graatmeter qua zwaarte, kom je deze mtb routes fatsoenlijk rond, moet het geen enkel probleem zijn. Er is altijd minimaal 1 verzorgingspost op de korte ronde met eten en drinken, waar je energie bij kan tanken. Het niveau is niet super hoog in deze klasse en met een gemiddelde van ca 15 km/h zal je ergens in de middenmoot eindigen. Dus dames ga deze leuke uitdaging aan in 2016 en schrijf in grote getalen in!

Inschrijven voor de Cup is geheel gratis en doe je op www.mtbmarathoncup.nl. Op de website vind je de reglementen, informatie over de wedstrijden en over de Marathoncup zelf. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws like dan de facebookpagina, www.facebook.com/mtbmarathoncup

De Kalender voor 2017
  • 30-04 GJT Classic
  • 21-05 Schinderhannes
  • 18-06 Hunsruck
  • 01-07 UHR Marathon open NK
  • 12-08 Nordenau
  • 09-09 Daun
  • 01-10 Langenberg


PS op de korte dames afstand wordt geen open NK gehouden maar de korte afstand (39km) in Rursee telt wel mee voor het klassement

Overige marathons
Naast de marathons van de MTB Marathoncup zijn er natuurlijk nog veel meer marathons die de moeite waarde zijn om te rijden. Hieronder een aantal van deze marathons, zodra er meer gepland zijn vermelden we dit.